La força del temps. Variat, fascinant, i predictible!

Clima i desenvolupament

Forma part de: Trobades amb compromís


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La Meteorologia ha evolucionat amb les Grans Guerres i gràcies a Grans Desastres, però sempre ha estat una matèria de cooperació científica i social universal, fins i tot durant els conflictes armats.
La motivació principal de la predicció meteorològica és Salvar Vides i Béns, i després, fer la vida de les persones més agradable i senzilla. Actualment els països més avançats són els que tenen una informació meteorològica més encertada, fiable i accessible per la població.
La prevenció dels Desastres Naturals i la planificació en èpoques de sequera, depenen de com siguem de capaços de predir el temps i de fer arribar aquesta informació al conjunt de la societat.

IDEES FORÇA
- La fatalitat meteorològica ja no hauria d'existir: podem preveure-ho i ens podem preparar pel que ha de passar.
- El món és com una roda dentada, el vent de les ales d'una papallona a les antípodes pot canviar el nostre futur.


A càrrec de:

ELOI CORDOMÍ MONTOYA

Llicenciat en Física a la UB. Meteoròleg de Televisió de Catalunya des de l'any 2005. Membre de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics. Ha treballat durant 4 temporades al programa Els Matins, amb en Josep Cuní, Ariadna Oltra i Elena García Melero. Actualment és reporter del programa Espai Terra de TV3, i se'l pot veure els caps de setmana presentant l'espai del temps de TV3.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: