EXPOSICIÓ

Dones de Roma. Seductores, maternals, excessives

Visita comentada


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

"Dones de Roma. Maternals, seductores, excessives. Col·lecció del Museu del Louvre" és un itinerari centrat en la representació de les dones a Roma en la decoració domèstica.

A diferència de la representació en l'estatuària pública, en el cas de l'esfera privada, a l'Imperi romà, la figura de l'home pràcticament no apareix i, en canvi, la dona hi és omnipresent: anònima o representant un estatus, assumint funcions religioses o encarnant la cultura, l'art o la bellesa, mare de família, musa, deessa o monstre furiós… la imatge de la dona és per tot arreu.

Formada íntegrament per obres d'art provinents del Musée du Louvre, l'exposició ens acostarà a l'art clàssic i a l'arqueologia, i també ens permetrà conèixer els valors de la societat romana i del paper que la dona hi juga, del que se li demana que sigui i del que es tem que pot arribar a ser.

Serà, doncs, una bona ocasió per conèixer el món domèstic romà, parlar de les vides de les dones romanes, els valors d'aquesta societat que expressen les imatges i els mites… I també per analitzar i pensar el paper de la dona, la seva educació i les seves expectatives en diferents èpoques i societats.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: