TALLER

Les mil cares dels jardins de Cap Roig


Horaris i ubicacions

Tancar
Jardins de Cap Roig 

De l'1 de març al 31 de maig de 2017

 • Adreça:

  Palafrugell - Mont-ras, 17210 Calella de Palafrugell, Girona

 • Horari:

  De dilluns a divendres, a les 10 i 12.15 h

 • Reserves:

 • Preu:

  25 €/grup (màxim 30 alumnes)

 • Aforament:

  Places limitades

Pestañas principales

Situats en un penya-segat de Calella de Palafrugell, els jardins de Cap Roig ofereixen unes vistes excepcionals del poble, del mar Mediterrani i de les Illes Formigues. Un relleu singular de sòls rogencs marcats de forts desnivells i un dinamisme meteorològic important al llarg de l'any, el caracteritzen, així com la  singular història de la seva construcció,
El somni del matrimoni Woevodski, combinant les seves aptituds arquitectòniques i de jardineria van fer possible la creació dels jardins envoltats d'una història que ens remet al romanticisme. El príncep Woevodski dissenyà l'espai, tot distribuint-lo en diferents racons, i la seva muller Dorothea en seleccionà i cuidà les plantes tot inspirant-se en els jardins anglesos, i alhora creant espais temàtics. El resultat n'és un jardí de gran bellesa i rellevància estètica.
Actualment a aquests trets, caldria sumar-hi els referits al dinamisme que li confereix la plantació d'espècies anuals i també la voluntat de recuperació d'espècies, i de divulgació botànica.

L'activitat de dues hores de durada,  pretén una aproximació  als Jardins de Cap Roig des de diferents perspectives , amb l'objectiu que els alumnes descobreixin la composició i relacions del paisatge. Aquest joc de perspectives esdevindrà el vector transversal de l'activitat, i ajudarà els nois i noies a interpretar el paisatge en la seva globalitat, tot fent-se preguntes, interpretant les seves observacions i analitzar-ne tot els seus elements.
L'activitat s'estructura en  dues parts. En primer lloc, d'un itinerari pels jardins durant el qual es fan diverses parades en cadascuna de les quals l'educador proposa tres mirades: la paisatgística, la històrica i la botànica.
Una segona part, en un espai d'observació i investigació. Els infants hi trobaran mostres i preparacions de roques i plantes naturals que els permetran aprofundir en la mirada botànica i geològica del Jardí, però a escala microscòpica.

Durant l'activitat es treballarà l'origen i història dels Jardins de Cap Roig,  la definició i elements naturals i antròpics del paisatge, les principals adaptacions de les plantes al clima mediterrani, el paisatge i la bellesa dels jardins com a font d'inspiració artística, així com esdeveniments socioeconòmics i culturals del Baix Empordà que ens ajuden a interpretar el paisatge.

Competències curriculars treballades a l'activitat
• Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes.
• Interpretar el present a partir de l'anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim.
• Interpretar l'espai a partir dels elements del territori i de les seves representacions per situar-s'hi i desplaçar-s'hi.
• Analitzar paisatges i ecosistemes tenint en compte els factors socials i naturals que els configuren, per valorar les actuacions que els afecten.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: