CONFERÈNCIA

Els joves, motor del canvi a l'Àfrica

Forma part de: Trobades amb compromís


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'Àfrica del segle XXI té molt poc a veure amb els estereotips que durant dècades s'han transmès del continent. L'Àfrica està experimentant molts canvis. A la base d'aquests canvis hi ha els joves africans, una generació cada vegada més preparada que vol viure i treballar en els seus països: tot i les altes taxes d'atur, de l'economia informal i de la pressió migratòria, molts opten per quedar-se als seus països i treballar per transformar-los. Revolucions a favor de la democràcia, exigències de millor qualitat de vida i serveis, evolució de costums i tradicions, nous hàbits de consum, revolució tecnològica... els joves són al capdavant.


A càrrec de:

Chema Caballero (Badajoz, 1961) es un missioner xavierià que des del 1992 viu a Sierra Leone, on és director del programa de rehabilitació de nens i nenes soldat dels Missioners Xavierians al centre de St. Michael a Lakka, a pocs kilòmetres de Freetown. Des del 2004 compagina aquesta tasca amb la direcció d'un projecte a la zona més subdesenvolupada de Sierra Leone, Tonko Limba, de promoció de l'educació com a motor de desenvolupament. Si voleu més informació sobre Chema Caballero i la seva tasca, consulteu el web www.ongdyes.es.

Altres activitats del cicle "Trobades amb compromís"
  • CURS - JORNADA

   L'Afganistan. Trencant prejudicis sobre la guerra i l'islam

   Per què hi ha guerra a l'Afganistan des de fa tants anys i com s'hi viu? Per què les dones porten burca i quin paper hi té la religió? Què hi fa la comunitat internacional? Mònica Bernabé ho explicarà a partir de la seva experiència personal.

  • CONFERÈNCIA

   La guerra no és un espectacle

   Les fotografies de Gervasio Sánchez denuncien el sofriment dels més perjudicats per les guerres i, especialment, el de les víctimes de les mines antipersona

  • CONFERÈNCIA

   Refugiats: una mirada a les seves vides

   La conferència és una mirada a la vida de les persones que d'un dia a l'altre s'han vist forçades  a fugir de casa. Són testimonis que ens conviden a reflexionar sobre què faríem nosaltres si ens trobéssim en la mateixa situació.

  • CONFERÈNCIA

   Els objectius de desenvolupament sostenible

   Què podem fer per millorar la vida de les persones i protegir el planeta? Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides són una oportunitat que ens pot dur a ser la primera generació a posar fi a la pobresa extrema. 

  • CURS - JORNADA

   Els joves, motor de canvi a l'Àfrica

   Els joves africans, cada dia millor formats i més connectats a través de les xarxes socials, estan liderant una sèrie de canvis que faran possible que l'Àfrica aconsegueixi fer realitat els ODS.

  • CONFERÈNCIA

   El camí cap a l'eradicació de les malalties oblidades

   El pian és una malaltia que causa úlceres greus i discapacitat en els infants de Papua Nova Guinea, sobretot a les regions remotes amb condicions higièniques pèssimes. El Dr. Mitjà ha trobat una solució barata que podria eradicar la malaltia.

  • CONFERÈNCIA

   L'Àfrica, una altra mirada

   L'Àfrica és enorme i complexa. Més enllà de la foto fixa que mostra una Àfrica dolguda i sofrent, aquest continent es mou i canvia, està en plena evolució. Per veure-ho, només cal saber mirar.

  • CURS - JORNADA

   Aprenguem a pensar: sense vosaltres no hi ha futur

   Per decidir per nosaltres mateixos en quin món volem viure i quin volem que sigui el nostre futur, hem de saber què passa i aprendre a pensar. Ningú no neix ensenyat i construir un món millor és cosa de tots.

  • CURS - JORNADA

   El compromís del corresponsal

   La feina de corresponsal no és senzilla, sobretot quan es desenvolupa en zones de conflicte. En aquestes circumstàncies, ser corresponsal implica el compromís amb la realitat, els valors humans i les víctimes.

  • CONFERÈNCIA

   Del glamour de Hollywood, a les escoles africanes

   Ana Palacios ens mostra, a través de la fotografia documental, la dolorosa realitat africana com una eina per empatitzar i voler ser partícip del canvi, i ens ho exemplificarà a través de diverses experiències en escoles del continent.

  • CURS - JORNADA

   Canvis en el món àrab: llums i ombres d'un procés en marxa

   Quines són les causes i les perspectives de futur de les revolucions que s'estan produint al món àrab des de fa ja gairebé dos anysEl conferenciant analitzarà els èxitsreptesavenços i obstacles d'unes mobilitzacions que demanen llibertatdignitat i treball i afecten més de 300 milions de persones.

  • CURS - JORNADA

   Migracions: alternatives a un model migratori trencat

   En les últimes dècades s'ha multiplicat el nombre de persones que decideixen marxar del seu país per buscar un futur millor o que es veuen obligades a fer-ho. Un model migratori que defensi els drets i interessos de totes les parts interessades és necessari.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: