CURS - JORNADA

Petits talents científics


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

PETITS TALENTS CIENTÍFICS és un programa que vol fomentar l'experimentació, la indagació i la descoberta en l'aprenentatge de les ciències per part de l'alumnat d'educació infantil i primària.

L'objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat.

 

 

El programa consisteix en:

2 SEMINARIS amb sessions per tractar aspectes de caire metodològic, sessions d'experimentació aplicable a l'aula i altres sessions per plantejar experiències innovadores:

  • INVESTIGUEM LA MATÈRIA, per a mestres de cicle mitjà i superior de primària. Aquest curs es farà entre l'octubre de 2015 i el gener de 2016, i se centrarà en aspectes essencials de l'estructura i comportament de la matèria, incloent-hi aspectes com els canvis d'estat, la densitat, el volum o la massa.
  • APRENDRE CIÈNCIA A LES PRIMERES EDATS: REPTES I PROPOSTES per a mestres de segon cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. En aquest curs, que es durà a terme entre novembre de 2015 i abril de 2016, s'hi compartiran recursos i orientacions per promoure experiències d'aprenentatge de la ciència a través de l'experimentació i la indagació a l'aula.

 

TROBADES DE PETITS TALENTS CIENTÍFICS DELS CENTRES PARTICIPANTS que es faran a CosmoCaixa: 

Els dies 3 i 4 de maig de 2016, per al seminari Investiguem la matèria. Consisteixen en:

  • Un congrés d'experiències que presentarà l'alumnat amb l'objectiu de mostrar els projectes elaborats i poder intercanviar vivències.
  • Una jornada d'activitats científiques (tallers, visites guiades...).

El dia 11 de maig de 2016, per al seminari Aprendre ciència a les primeres edats: reptes i propostes, amb la participació de tots els infants participants i els seus mestres.

 

ASSESSORAMENT PERSONALITZAT ALS CENTRES per desenvolupar els projectes propis.

 

XERRADES per al claustre de professorat o bé per informar i implicar les famílies en el projecte científic que desenvolupi l'escola, a petició de les AMPA.

 

 

Organitzat per:

Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Obra Social "la Caixa" / eduCaixa


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: