EXPOSICIÓ

ROMANORUM VITA. Una història de Roma


  • Viaducto Marquina - Oviedo

  • Del 02 de febrer al 16 de març de 2017

  • Activitat oberta

  • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Des de fa anys, els arqueòlegs i els historiadors dediquen una atenció especial a reconstruir la vida quotidiana dels pobles antics. Troballes arqueològiques i textos literaris ens permeten saber amb molta exactitud com s'organitzaven les ciutats i com eren les persones que hi vivien. Tanmateix, fins i tot en el cas de les ciutats romanes més ben conservades, com ara Pompeia, és difícil poder imaginar l'activitat que es vivia als carrers: els negocis, les olors, les formes d'expressió o la religiositat popular; tot el que bullia al voltant dels grans escenaris del senat, el fòrum, els teatres o el circ.

 

Es tracta de viatjar en el temps, conèixer com vivien els homes i les dones d'altres èpoques, participar en les seves activitats i els seus rituals. Ens entusiasmen la grandesa i l'opulència de la vida imperial i ens commouen els petits detalls que l'apropen a la nostra pròpia realitat i ens fan sentir hereus d'una cultura mil·lenària. L'imperi Romà ha estat una de les destinacions preferides d'aquesta mena de viatges, un període fascinant que ha inspirat novel·les, pel·lícules i sèries de televisió.

 

Romanorum Vita és una mostra de divulgació històrica pensada per a tots els públics. Ens convida a passejar per una ciutat romana, un dia qualsevol, poc abans de la destrucció de Pompeia, l'any 79 dC, en plena època imperial. Hi descobrirem que els romans no són tan lluny de nosaltres...

Aquesta activitat pertany al projecte:

http://www.educaixa.com/-/proyecto-romanorum-vita

Trobaràs més informació a: www.romanorumvita.com


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: