EXPOSICIÓ

Visita comentada "Settecento. Obres mestres de la pintura italiana dels Staatliche Museen zu Berlin"


 • Del 3 de juny al 13 de novembre de 2016

 • 20.00 €

  Fes una activitat de ciència a CaixaForum Saragossa, i et convidem a tu i a la teva classe a visitar gratuïtament CosmoCaixa Barcelona i a fer l'activitat conduïda que triïs. Una invitació per a cada reserva.

  Comprar entrades
 • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Del 3 de juny al 13 de novembre de 2016

 • Adreça:

  Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

 • Horari:

  De dilluns a divendres, horari a convenir

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  Fes una activitat de ciència a CaixaForum Saragossa, i et convidem a tu i a la teva classe a visitar gratuïtament CosmoCaixa Barcelona i a fer l'activitat conduïda que triïs. Una invitació per a cada reserva.

 • Reserves:

 • Preu:

  20 €/grup (màxim 30 alumnes)

 • Aforament:

  30 places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.

  Places limitades.

  Es prega màxima puntualitat.

  Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos-en per avançat. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

En una Europa en ple canvi, amb les transformacions del pensament i l'equilibri de forces continentals que van convertir el segle XVIII en el segle de les llums, la vella hegemonia de la pintura italiana també es començava a qüestionar en l'àmbit de les arts. Tot i que Roma cedís protagonisme davant de París, els diversos centres de producció artística italians mantenien una activitat incansable. Itàlia també mantenia el seu ascendent per als artistes, que la consideraven cim per a la seva formació, juntament amb una innegable aura de fascinació entre els viatgers. De fet, gran part de les obres, sobretot els paisatges o vedutte, estava destinada a la demanda dels visitants que volien conservar un record visual de la seva experiència.
 
A l'exposició, veurem obres d'artistes com ara Giambattista Tiepolo o Sebastiano Ricci, que tracten la temàtica religiosa o mitològica, amb composicions molt elaborades, amb múltiples escenes i nombrosos personatges, que expressen la inquietud del barroc: contrallums violents, temps i moviment. En les seves vistes de Venècia, Antonio Canaletto, Antonio Diziani i Francesco Guardi capten la màgia de la llum, la il·lusió de la bellesa perfecta. L'exposició mostra també la importància del retrat, a través de l'obra de Jacopo Amigoni. Giambattista Piazzetta representa la introducció d'un nou estil: el rococó, a través d'escenes mitològiques, retrats i pintura de gènere. L'exposició parla, també, d'un esperit europeu comú, de les múltiples influències culturals i de la transmissió de les idees estètiques més enllà de les tradicions pictòriques locals.
 
La visita comentada a l'exposició està conduïda per un educador que, a partir del diàleg amb els participants, presenta les obres i el seu context, i estimula la capacitat d'observació i anàlisi. La visita comentada s'adapta als diversos nivells escolars.
 

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: