EXPOSICIÓ

Sorolla. Apunts a la sorra

Visita científica


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Joaquim Sorolla passava hores i dies a la vora del mar observant-lo amb intensitat i plasmant en els quadres d'una manera lliure, sense prejudicis i intentant captar-les amb la màxima fidelitat, les imatges vives i canviants que l'envoltaven.

Les seves obres mostren la platja i el mar en els més diversos estats, colors, amb els jocs que es produeixen per la interacció de l'aigua, la llum i l'aire en les diverses hores, estacions i localitzacions geogràfiques.

La varietat de les imatges, els fenòmens tan bells que s'hi descriuen i les sorprenents solucions que troba Sorolla per plasmar-los ens conviden a buscar respostes científiques a allò que veiem.

Durant el recorregut, parlarem d'efectes òptics, de temes relacionats amb el color i la percepció, dels aspectes químics que expliquen la fabricació de les pintures i els materials artístics, de l'atmosfera i l'aigua... i de molts altres que sorgiran mitjançant el diàleg i l'observació i que es reforçaran amb experiments científics que farem en directe, a prop vostre i que us deixaran bocabadats!


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: