EXPOSICIÓ

Top Ciència. Apropant la ciència més innovadora


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Tot el curs

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dimarts a divendres, a les 10.00, 11.15 i 12.30 h

 • Durada:

  55 min
 • Promocions:

  Descompte del 50% en les activitats realitzades del 13 de setembre al 31 d'octubre de 2016.

 • Reserves:

 • Preu:

  12 €/grup
  42 €/grup entrada al Museu

 • Aforament:

  30 places
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.
  Es prega màxima puntualitat.
  Podeu sol·licitar servei d'intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

TOP CIÈNCIA és un espai destinat al foment de vocacions científiques i a la trobada amb la recerca més actual. És un lloc que acosta determinats projectes científics a la ciutadania i mostra la importància que té la ciència per a la societat.
Vols saber en què s'investiga avui dia? Aquest espai mostra dos projectes de recerca que van canviant al llarg de l'any però sempre mantenen les característiques d'actualitat i excel•lència.

TOP CIÈNCA  pretén ser un lloc de referència per als joves on poden trobar què es fa en l'àmbit de la recerca més actual en ciència, per què es duu a terme aquesta investigació i on. Un espai que pretén conscienciar els joves de fins a quin punt la recerca , en totes les seves branques , pertany a la nostra cultura i és el motor de progrés de la nostra societat. En aquest sentit el testimoni d'investigadors i investigadores reals explicant els seus projectes, és cabdal.
Especialment pensat per als joves, l'espai TOP CIÈNCIA recull un ampli mosaic de vídeos de professionals que pretén oferir una visió real del món laboral en àrees científiques per tal d'orientar  els joves envers les possibles sortides professionals de carreres vinculades a les ciències i tecnologia.
En aquesta mateixa sala, una altra zona ens revela quina és la percepció social de la recerca i quins conceptes científics interessen més a la societat.

Durant aquest curs teniu l'oportunitat de conèixer la recerca de l'Institut de Biologia Evolutiva,  l'IBE, centre mixt entre el CSIC i la Universitat Pompeu Fabra.  La recerca de l'IBE es centra  en l'estudi dels processos i els mecanismes que generen biodiversitat. Aquesta investigació té un fort impacte i interès social i mediàtic, ja que inclou temes com la conservació i la diversitat biològica, l'evolució en general i la humana en particular, la biologia de sistemes complexos, la recuperació de genomes fòssils... El projecte que es mostra a Top Ciència, Multicellgenome lab, dirigit pel Professor Iñaki Ruiz-Trillo investiga l'origen multicel·lular dels animals o metazous, i es qüestiona com els protistes (eucariotes unicel·lulars) van donar lloc als animals, éssers amb organismes molt complexos, formats per desenes de bilions de cèl•lules molt especialitzades en realitzar funcions concretes.

L'altre projecte que es mostra aquest curs ens permetrà descobrir quin és l'objectiu principal de la biologia sintètica. Dissenyar i construir organismes que no es troben a la natura com si fossin màquines, així com modificar organismes o sistemes biològics  existents de tal manera que puguin respondre a determinats estímuls d'una forma programada, controlada i fiable, és l'objectiu d'aquesta disciplina científica. L'equip d'investigació del doctor Manuel Porcar  de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE) de la Universitat de València, mostrarà la seva recerca i els seus possibles camps d'aplicació.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: