EXPOSICIÓ

Top Ciència: Human Brain

Visita dinamitzada


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Vols saber què s'investiga avui dia?
Top Ciència presenta als alumnes de secundària projectes de recerca innovadora que estan duent a terme tant equips d'investigació de Catalunya com de la resta de l'estat espanyol. 
El Human Brain Project permet descobrir com es treballa a l'entorn d'un dels grans reptes del segle XXI: comprendre el cervell humà. 
Si ho aconseguim, podem comprendre més profundament què ens fa humans, desenvolupar tecnologies informàtiques revolucionàries i nos tractaments per a les malalties que afecten el cervell.
Ara, per primera vegada, gràcies al Human Brain Project tenim aquests objectius a l'abast. Recollir informació multidisciplinària del cervell i crear-ne models virtuals unificats que integrin tota aquesta informació ens permetrà fer simulacions i experimentacions que, d'altra manera, haguessin estat tècnicament o èticament impossibles. A través d'un mapa basat en dades biològiques, podrem identificar i classificar els canvis associats a la malaltia, afavorint els diagnòstics primerencs i  la medicina personalitzada. Més endavant, serà possible obtenir un model virtual del cervell on es puguin simular malalties i tractaments que permetrà que els investigadors avancin en la cerca de les causes i en el desenvolupament de nous tractaments de les malalties neurològiques i psiquiàtriques. 

En col·laboració amb HUMAN BRAIN PROJECT

 


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: