TALLER

Tres narratives. Memòria

Taller Distància curta


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Tots considerem que les obres d'art ens diuen coses molt importants, però, què podem dir-hi nosaltres? Al cap i la fi, interpretar l'art és mantenir una conversa, i per establir qualsevol conversa, cal que totes dues parts hi intervinguin activament. El taller Distància curta vol propiciar que es produeixi aquest diàleg, i de la manera més rica possible.

 

El taller proposa un nou format en què són els alumnes els que adquireixen una paper actiu com a espectadors i van construint el discurs mentre l'educador opera com a guia per a l'aprenentatge. A partir de l'observació, el diàleg i la utilització de materials didàctics, en aquesta ocasió explorarem les obres de la Col·lecció d'Art Contemporani "la Caixa" Archives de l'année 1987 du Journal ‘El Caso' (1989), de l'artista francès Christian Boltanski, i Tal cual (1989), de l'artista valenciana Carmen Calvo. Aquestes dues peces ens permetran descobrir des de diferents perspectives la relació entre l'art i la memòria. Què és un arxiu? Quin paper té la fotografia en la conservació de la memòria? Per què és important recordar el nostre passat? Aquestes i d'altres preguntes ens convidaran a explorar la memòria individual i la col•lectiva, com també els sistemes i els recursos que fem servir per preservar-la.

 

Després del diàleg sobre aquests temes i altres, farem una proposta plàstica en què descobrirem com podem utilitzar diferents mitjans per donar forma a les idees que hem treballat.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: