TALLER

Tres narratives. Participació

Taller Distància curta


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Tots considerem que les obres d'art ens diuen coses molt importants, però, què hi podem dir nosaltres? Al cap i la fi, interpretar l'art és mantenir una conversa i, per establir qualsevol conversa, cal que les dues parts hi intervinguin activament. El taller Distància curta vol propiciar que es produeixi aquest diàleg i, a més, de la manera més rica possible.

El taller proposa un nou format en què els alumnes adquireixen un paper actiu com a espectadors i van construint el discurs mentre l'educador opera com a guia per a l'aprenentatge. A partir de l'observació, el diàleg i la utilització de materials didàctics, en aquesta ocasió explorarem l'obra de la Col•lecció d'Art Contemporani "la Caixa" Your Position Surrounded and Your Surroundings Positioned de l'artista Olafur Eliasson, que explora la relació entre art i ciència. Per descobrir el funcionament d'aquesta instal•lació ens haurem de preguntar sobre alguns dels fenòmens que ens envolten, ja que es basa en els fonaments de la física. Com es transforma l'energia? Com es produeix un corrent d'aire? De què depèn que un element es pugui moure amb el vent? A més, l'obra d'Eliasson ens convida a explorar el paper de la nostra experiència subjectiva en el coneixement del món que ens envolta i dels fenòmens naturals.

Després del diàleg a l'entorn d'aquests temes i d'altres, farem una proposta plàstica en què descobrirem com podem fer servir diferents mitjans per donar forma a les idees que hem treballat.

 

Activitat supervisada pel Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades: