EXPOSICIÓ

Una història sobre els orígens de la humanitat

Visita guiada


 • Del 13 de setembre al 22 de desembre del 2016

 • 12.00 €

  Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 13 de setembre al 31 d'octubre de 2016.

  Comprar entrades
 • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Del 13 de setembre al 22 de desembre del 2016

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dimarts a divendres, a les 10, 11.15 i 12.30 h

 • Durada:

  55 min
 • Promocions:

  Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 13 de setembre al 31 d'octubre de 2016.

 • Reserves:

 • Preu:

  12 €/grup
  42 €/grup, entrada al museu

 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.
  Es prega màxima puntualitat.
  Podeu sol·licitar servei d'intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Tot visitant "El bressol de la humanitat", farem un recorregut singular per l'origen i l'evolució dels nostres ancestres africans.  Podrem veure més de 200 peces: eines lítiques i fòssils d'animals originals procedents de jaciments arqueològics i paleontològics de l'Àfrica oriental, i de les col·leccions del Museu de Dar es Salaam (Tanzània), a més de rèpliques i motlles de fòssils d'homínids.
Anirem trobant les principals descobertes del llarg, complex i sinuós camí de l'evolució humana, de gairebé 4 milions d'anys, i podrem conèixer de primera mà el treball de recerca que un equip internacional d'investigadors espanyols de l'Institut d'Evolució a l'Àfrica (IDEA) fa a l'Àfrica oriental des de fa més d'una dècada.
Durant el recorregut:
1. Descobrirem l'origen de l'ésser humà i també coneixerem el valor del continent africà i la vall del Rift com a escenari clau dels nostres orígens. Ens adonarem que les etapes més importants de l'evolució humana ja es troben representades  als  jaciments localitzats només al nord de Tanzània. Des de la troballa de fòssils d'australopitecs fins a la de primers representants del gènere Homo i de la nostra espècie, els Homo sapiens, tots han deixat a l'Àfrica oriental una empremta biològica i cultural excepcional.
2. Descobrirem la riquesa de troballes dels jaciments tanzans (80 restes d'hominins a Olduvai, 31 a Laetoli, 6 a Eyasi i 1 a Peninj), que ens permet fer una passejada singular per l'evolució. S'han trobat Australopithecus afarensis, Australopithecus boisei (Paranthropus), Homo habilis, Homo ergaster/erectus, Homo rhodesiensis/heidelbergensis i Homo sapiens arcaic, dels quals gràcies a les excel·lents relacions institucionals amb el govern tanzà s'han pogut obtenir extraordinàries rèpliques inèdites, mitjançant l'emmotllament i la impressió 3D, que ens permetran interpretar una apassionant història que es remunta fins a
3,6 Ma enrere. El discurs expositiu gira al voltant de 4 grans unitats: australopitecins, habilins, Homo ergaster/erectus i Homo sapiens arcaics, i s'acompanya a més de projeccions d'escàners en moviment de 360º, d'un audiovisual de Javier Trueba i d'11 il·lustracions de Mauricio Antón que ens permetran descobrir reconstruccions ambientals i escenes de comportament dels nostres ancestres.
3. I tindrem l'ocasió, també,  d'adonar-nos de com desxifrar la història dels nostres orígens és fruit del treball apassionat d'un equip humà d'especialistes, investigadors i professionals que des dels estudis pioners fins als treballs més actuals han anat aportant llum a la recerca de la prehistòria africana i els orígens humans. Aquesta exposició és un homenatge a tots ells.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: