EXPOSICIÓ

Visita comentada a l'exposició "Anglada-Camarasa (1871-1959)"


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Sevilla 

Del 13 de març al 23 de juny de 2017

 • Adreça:

  Camino de los Descubrimientos, esquina C/ Jerónimo de Aguilar, 41092 Sevilla, Sevilla

 • Horari:

  De dilluns a divendres, a les 10 i 12 h

 • Durada:

  1 h
 • Reserves:

 • Preu:

  25 €/grup (màxim 30 alumnes)

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Si teniu alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats.
  Places limitades.
  Es prega màxima puntualitat.
  Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup.

  Si desitja realitzar qualsevol activitat en altres idiomes (anglès, italià o francès), posin-se en contacte amb nosaltres:
  Tlf.: 955 65 76 34
  Mail: rcaixaforumsevilla@magmacultura.net

 • Accessibilitat:

  -

Pestañas principales

En aquesta exposició tindràs l'oportunitat de conèixer l'obra d'Hermen Anglada-Camarasa (Barcelona, 1871 - Port de Pollença, 1959), un dels artistes espanyols amb més fama internacional en l'esplendor del modernisme.

Tot i que al començament havia conreat un realisme rural detallista, el seu contacte amb París va generar un postimpressionisme personal lluminós amb un fort impacte simbolista. Més tard, a València, es va inspirar en el seu folklore, vist com a canalització d'un colorisme rutilant i no com a simple costumisme folklòric, fet que li va valer l'admiració d'artistes com Kandinski. Després de la Primera Guerra Mundial es va refugiar a Mallorca. Allà, inspirant-se en el paisatge, hi va crear obres amb un estil altra vegada transformat, acolorit i decorativista. Els seus últims quadres creatius de debò els va fer condicionat per la peculiar orografia de Montserrat durant la Guerra Civil espanyola.
L'exposició actual es basa en els fons de la col·lecció que la Fundació "la Caixa" va adquirir el 1988 i, també, en significatives aportacions externes que permeten traçar un recorregut complet per totes les etapes de l'artista, bàsicament mitjançant les creacions pròpies que va conservar sempre amb ell. 

La visita comentada a l'exposició la dirigeix un educador que, a partir del diàleg amb els participants, presenta les obres i el context i estimula la capacitat d'observació, i que s'adapta als diferents nivells escolars.

 


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: