CONFERÈNCIA

L'aigua: un recurs natural singular


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El segle XX ha estat el segle del petroli, del silici... Els recursos naturals marquen el curs de la història de la Humanitat. Serà el segle XXI el segle de l'aigua? El proveïment d'aigua al planeta no està resolt encara i l'aigua diu molt del que passa al nostre entorn.  Per què l'aigua  genera conflictes entre països? Què és l'aigua virtual? La Terra està més poblada al Nord que al Sud, l'aigua és la frontera entre el primer món i el tercer món? Per què el gel sura a l'aigua? Per què els cristalls de neu són hexagonals? Si l'aigua és incolora, com és que la veiem  de diferents colors? Per què el Curiosity busca vestigis d'aigua a Mart?
La major part d'aquestes preguntes troben resposta en què l'aigua és un compost singular. Què és el que la fa tan singular?


A càrrec de:

Dolors Grau Vilalta. Professora del Departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals de  la Universitat Politècnica de Catalunya. Premi a la Qualitat en la Docència Universitària UPC(2010). Distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat Universitària de la Generalitat de Catalunya (2010). Sots-directora de l'EPSEM i Co-directora de l'Exploratori dels Recursos de la Natura.

Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: