CONFERÈNCIA

El claustre major del monestir de Santa Maria de Poblet: criteris i restauració


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Davant l'avanç dels processos de degradació que afectaven el claustre major del monestir de Santa Maria de Poblet, els gestors del monument van decidir emprendre mesures preventives i correctores destinades a garantir la perduració dels valors que van suscitar la inclusió del monument a la llista del patrimoni mundial.
El claustre, peça central d'important contingut simbòlic als conjunts monàstics medievals, constitueix un indret de meditació i alhora articula les circulacions entre les edificacions principals del cenobi. Avui, esdevingut Poblet una destinació turística de primer ordre, el repte ha estat restaurar el claustre major i, alhora, millorar-ne les condicions d'ús.
Els criteris seguits en la intervenció s'han desenvolupat a partir de la determinació, per part d'un equip tècnic pluridisciplinari, dels valors (històrics, arquitectònics, ambientals, etc.) definitoris del bé patrimonial. Se n'ha millorat la legibilitat, abordant les obres de restauració des d'un punt de vista unitari.
Les obres, supervisades des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'han dut a terme gràcies a la contribució de l'Obra Social de la Caixa de Pensions, com a part del programa Romànic Obert.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: