PROJECCIÓ

Monstres, SA i El nou cotxe d'en Mike

Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El nou cotxe d'en Mike (Mike's New Car), dir. Pete Docter i Roger Gould (2002), 4 min

Amb Monstres, SA, Pixar va començar un nou costum que va repetir en altres produccions posteriors: a més del fet que a l'estrena d'una pel•lícula al cinema la precedís un curtmetratge, quan aquesta pel•lícula es llancés al mercat del vídeo l'acompanyaria un nou curt, aquesta vegada basat en la pel•lícula o amb personatges d'aquesta. Aquest és el cas d'El nou cotxe d'en Mike, dirigit també per Pete Docter i de nou interpretat, en les veus, per Billy Crystal i John Goodman, ja que els personatges protagonistes són en Sully i en Mike.

En aquesta història, una mica paròdia de la societat de la tecnologia i l'electrònica en la qual vivim (en què estem tan plens de botons i aparells que al final no sabem què o quin serveix per a què), en Mike va a la casa d'en Sully per ensenyar-li el seu nou cotxe: un de ben luxós amb tracció a les sis rodes amb totes les últimes novetats tecnològiques (o sigui, botons i més botons). A en Sully li agradava l'antic cotxe del seu amic, amb el seu rum-rum i tota la resta. Així i tot, decideix acceptar la invitació d'en Mike i puja al seu nou automòbil. A partir d'aquí, i una després de l'altra, les malifetes gens simpàtiques que els ofereix el nou vehicle acabaran amb la paciència d'en Mike, que, cridant, acabarà demanant-li que li torni el seu antic vehicle.

 

Monstres, SA (Monsters, Inc.), dir. Pete Docter, David Silverman i Lee Unkrich (2001), 92 min

Monstres, SA és la companyia més gran de la ciutat de Monstruòpolis dedicada a espantar els nens. El monstre blau i enorme James P. Sullivan, en Sully, és qui ostenta el rècord com a millor espantador de nens amb els seus crits. Però hi ha una regla que tots han de complir: no tenir contacte amb humans. Quan una de les portes entre l'univers dels monstres i l'humà quedi oberta per error i una nena es coli a Monstres, SA, esclatarà el caos. En Sully i el seu millor amic i ajudant espantador, en Mike (un monstre verd d'un sol ull), hauran de fer tot el possible per retornar-la al seu món sense que s'estengui massa el pànic.

Sens dubte, un dels èxits més grans de taquilla de la factoria Pixar, la seqüela de la qual, Monstres University, es va estrenar l'any 2013, sense obtenir l'aplaudiment unànime de públic i crítica que sí que va aconseguir la primera.

Monstres, SA va guanyar l'Oscar a la millor cançó el 2002 ("If I didn't have you"), a més del guardó a la millor pel•lícula d'animació als prestigiosos BAFTA del cinema britànic. Les veus dels personatges principals d'en Sully i en Mike les van posar els actors John Goodman i Billy Crystal, respectivament (que també van interpretar la cançó principal de la pel•lícula, que es va emportar l'Oscar), mentre que al gran adversari del nostre amic el monstre blau, la sargantana anomenada Randy, li va donar vida l'actor Steve Buscemi (en el doblatge al castellà, els personatges principals van ser doblats per Santiago Segura i José Mota, exmembre de Cruz y Raya).
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: