CONFERÈNCIA

El futur polític de la UE: quina Europa es dibuixa per al 2030?

 • Presentacion del evento

  Enlaces a Redes Sociales

  La idea d'unitat cultural ha fracassat. Europa és una terra gastada. Caldria que esdevingués un poder víric que transmetés els seus feelings i valors culturals

  Més informació i altres ubicacions

  TANCAR
  Palau Macaya 

  4 de maig de 2015

  Més informació i altres ubicacions
  • Adreça:

   Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona

  • Horari:

   Dilluns

  • Preu:

   Activitat Oberta

  L'activitat en un minut

  • Europa no serà mai com els Estats Units, una nació única. És una terra gastada, carregada d'història. Cal inventar una forma política que faci possible que els europeus s'hi reconeguin.

  • Avui per avui, Europa és un tractat intergovernamental de llarga continuïtat: hi manen els governs i els governs més forts. Les aliances es tracen com a resposta a aquesta relació de forces.

  • La ciutadania no ha participat en el procés europeu, la qual cosa ha provocat desafecció i manca d'enteniment, que es tradueix, per exemple, en el no de França i Holanda a la Constitució Europea.

  Altres conferències del cicle

  Listado de eventos
   • PÚBLIC GENERAL

    Els desafiaments de la UE a la Mediterrània

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 17 de novembre de 2014

    Hi ha dues Mediterrànies –oriental i occidental– difícils d'unificar. És possible una política mediterrània? Cal repensar la política de veïnatge a partir de les aportacions de la societat civil.

   • PÚBLIC GENERAL

    Qui governa a Europa?

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. Dilluns 17 de desembre de 2014

    Europa viu en una contradicció: el que és eficaç no té el suport de la majoria, i el que té el suport de la majoria no es pot fer. Contra la desconfiança a Europa, cal més política.

   • PÚBLIC GENERAL

    La política exterior de la UE: calen canvis per ser eficaç?

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 26 de gener de 2015

    Acordar polítiques entre 28 membres de la UE pot arribar a ser pràcticament impossible: perquè siguin viables cal una cooperació reforçada i una geometria variable. No hi ha política exterior sense política de defensa.

   • PÚBLIC GENERAL

    Què li convé a la UE per assegurar la sortida de la crisi?

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 24 de febrer de 2015

    El model socioeconòmic de la Unió Europea no és uniforme. L'euro, que és una fita indispensable, imposa restriccions als països que l'utilitzen i és una de les causes de la manca d'un creixement sostingut. És el moment de fer una aposta decidida per la Unió Europea de dues velocitats.

   • PÚBLIC GENERAL

    Un món en canvi: quin paper hi té la UE?

    Passeig de Sant Joan, 108 Barcelona, Barcelona. 23 de març de 2015

    Europa té una població força educada, és líder mundial en manufactura de qualitat i precisió, colíder en investigació farmacèutica i primer destí turístic mundial. Però li falla la política exterior comuna. Europa no té una política exterior comuna perquè França i Gran Bretanya no la volen tenir.

Coorganitzat per: