CONFERÈNCIA

El futur que volem i el que no ens atrevim a imaginar

Forma part de: Diàlegs per la ciència


 • Dimarts 1 de març del 2016

  A càrrec de

  Miquel Barceló
  Catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Investigador de l'Institut de Tecnoètica de Barcelona.

  Pilar Perla Mateo
  Coordinadora de Tercer Milenio

 • 4.00 €

 • Horaris i ubicacions

Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Zaragoza 

Dimarts 1 de març del 2016

 • Adreça:

  Av. José Anselmo Clavé, 4, 50004 Zaragoza, Zaragoza

 • Horari:

  Dimarts 1 de març, 19 h

 • A càrrec de:

  Miquel Barceló
  Catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Investigador de l'Institut de Tecnoètica de Barcelona.

  Pilar Perla Mateo
  Coordinadora de Tercer Milenio, d'Heraldo de Aragón, i vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica.
   

 • Durada:

  1 h 30
 • Preu:

  Quatre euros

Pestañas principales

Aquest segle XXI, el present canvia tan de pressa que trepitja els talons al futur. Els avenços tecnològics es traslladen sense dilació a la societat i ens transformen la vida quotidiana: com mengem, com treballem, ens comuniquem i ens traslladem... El que no fa gaire era ciència-ficció és avui, o ho serà molt aviat, moneda corrent. Imaginar el futur es torna una empresa arriscada quan la realitat deixa en tan poc temps obsoleta qualsevol predicció. La ciència-ficció ens permet treure el cap a nous mons possibles que ens meravellen o ens horroritzen –amb utopies i distopies– i que, sempre, ens empenyen a reflexionar sobre la nostra realitat i sobre l'impacte social de la ciència i la tecnologia.

Miquel Barceló
Enginyer aeronàutic i doctor en informàtica. Ha sigut catedràtic del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va ser també creador i coordinador del Programa de Doctorat en Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme de la UPC. Investigador de l'Institut de Tecnoètica de Barcelona i col·laborador de la Càtedra UNESCO sobre tecnologia, desenvolupament sostenible, desequilibris i canvi global. Ha estat vicedegà de la Facultat d'Informàtica i membre de l'equip rectoral de la UPC. És autor de diversos llibres i articles sobre divulgació científica, a la qual es dedica per vocació. També és autor premiat, traductor, editor i especialista en la narrativa de ciència ficció.

Pilar Perla Mateo
Llicenciada en filosofia i lletres, secció història de l' art, per la Universitat de Saragossa. Coordina Tercer Milenio, suplement de ciència i tecnologia del diari Heraldo de Aragón, des del 1994. Des del 2013, coordina les Jornades de Divulgació Innovadora D+I. És vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica i professora convidada del Màster de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra. Coautora i coordinadora del Manual online de comunicació per a investigadors de la Universidad de La Rioja (2011). Premi Tecnalia sobre Investigació i Innovació Tecnològica 2010. El 2005, va rebre el Premi José María Savirón a la Divulgació Científica, en la primera edició.

Altres activitats del cicle "Diàlegs per la ciència"
  • CONFERÈNCIA

   Atenció, cervell en construcció

   CaixaForum Zaragoza. Dilluns 11 d'abril del 2016

   El desenvolupament del cervell no s'atura amb l'edat; l'ambient que ens envolta i nosaltres mateixos som escultors del nostre cervell. Però les neurotecnologies obren avui nous horitzons i debats sobre els límits ètics del  hackeig de cervells.

  • 4.00 €
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: