CONFERÈNCIA

El futur ja és aquí: els últims avenços en fotònica


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La llum és omnipresent a les nostres vides. Durant les darreres dècades també s'ha transformat en un ingredient universal de tecnologies de tota mena, tant les que transformen la vida quotidiana –com ara internet o els telèfons mòbils– com les que es fan servir en les fronteres de la ciència. El resultat són aplicacions que abans sovint formaven part del món de la ciència-ficció i que avui dia són una realitat. Durant la xerrada es parlarà de les aplicacions més actuals de la llum, sobretot respecte de la nanomedicina.
Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) serà entrevistat per Pablo Jáuregui, redactor en cap de ciència del diari El Mundo. Parlaran dels darrers progressos en recerca fotònica.


Lluís Torner és llicenciat en ciències físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. Investigador postdoctoral i col•laborador en diverses universitats dels Estats Units, actualment és el director fundador de l'Institut de Ciències Fotòniques de Barcelona (ICFO). És assessor de moltes entitats públiques i privades d'Europa, els EUA, el Canadà i Austràlia en el camp de la prospectiva científica i tecnològica i en el de les polítiques d'R+D+I. Ha publicat més de 300 articles en revistes internacionals del camp i és un dels científics més citats dins de la seva especialitat. Des de l'any 2001 ha concentrat els esforços a posar en marxa l'ICFO i per convertir-lo en un centre de referència internacional. L'ICFO es dedica a fer recerca de frontera en fotònica, i se centra sobretot en les aplicacions per a la biologia i la medicina, les tecnologies de la informació, les nanotecnologies i l'energia.


Pablo Jáuregui és llicenciat en filosofia i màster en antropologia social per la Universitat d'Oxford, i doctor en ciències polítiques i socials per l'Institut Universitari Europeu de Florència. Va començar la carrera periodística l'any 1995 com a corresponsal científic del diari El Mundo, i l'any 2002 el van nomenar redactor en cap de la secció de ciència, càrrec que ha exercit fins avui. Des de l'any 2007 també assumeix la responsabilitat de la secció digital de ciència del web d'El Mundo. L'any 2008 va guanyar el Premi Prismas al millor article periodístic de l'any, el guardó més prestigiós de periodisme científic espanyol. Va ser professor dels màsters de comunicació científica de la Universitat Carles III de Madrid i la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED).


A càrrec de:

Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), serà entrevistat per Pablo Jáuregui, redactor en cap de ciència del diari El Mundo. Parlaran dels darrers progressos en la recerca fotònica.

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: