EXPOSICIÓ

El Greco. La mirada de Rusiñol


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El Greco. La mirada de Rusiñol s'emmarca en la commemoració del quart centenari de la mort d'El Greco. Ha estat organitzada amb col.laboració amb la Fundació Francisco Godia i el Museu de Cau Ferrat de Sitges. L'exposició destaca l'aportació del pintor i escriptor Santiago Rusiñol (1861-1931) en el procés de revaloració d'El Greco que va tenir lloc a finals del segle XIX.

La pintura de Doménikos Theotokópulos (1541-1614), El Greco, no encaixava en la visió academicista dominant en l'art fins a finals del segle XIX. A partir de 1860, els impressionistes s'hi van fixar i, després, una generació d'intel·lectuals propers a la Institució Lliure d'Ensenyament va defensar el seu realisme per proclamar-lo precursor de Velázquez i pare de l'escola pictòrica espanyola.

Rusiñol va proposar El Greco com un paradigma de modernitat i l'estendard del seu nou credo artístic. Va reivindicar-ne els valors subjectius i espirituals, així com la força expressiva de les seves obres més originals. Va ser l'emblema de la seva visió renovadora, compartida per Zuloaga i per escriptors com Azorín i Baroja.


Recursos multimèdia
Tríptic_de_sala_El_Greco._La_mirada_de_Rusiñol ( PDF 2,51 MB )

Tríptic de sala El Greco. La mirada de Rusiñol

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: