PROJECCIÓ

Buscant en Nemo i L'home orquestra

Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'home orquestra (One Man Band), dir. Mark Andrews i Andrew Jimenez (2005), 4 min

En un poble italià, una camperola s'apropa a la font de la plaça principal per llençar-hi una gran moneda d'or i demanar un desig. Però ràpidament centra la seva atenció en un estrany personatge, un home orquestra que reclama la seva atenció mitjançant la música perquè la jove li doni la moneda. A l'altre costat de la plaça, un multiviolinista comença també un concert, per atreure la camperola cap a ell. La batalla entre músics està servida. A qui cedirà per fi la moneda d'or la jove vilatana?

L'home orquestra es va estrenar en molts països com a avantsala de la pel•lícula Cars (2006), i va estar nominada al millor curtmetratge per l'Acadèmia de Hollywood.


Buscant en Nemo (Finding Nemo), dir Andrew Stanton i Lee Unkrich (2003), 100 min

En Nemo, un peix pallasso de color vermell intens i fill únic d'en Marlin, és aventurer i valent. Fart de la sobreprotecció del seu pare, decideix escapar amb els seus amics a mar obert a la recerca d'acció, la qual cosa el portarà a quedar atrapat a la peixera de l'oficina d'un dentista. Mentre ell i els seus nous companys se les enginyen per veure com surten d'allà i comencen a tramar un pla, el pare d'en Nemo, en Marlin, iniciarà l'aventura de buscar el seu fill. Pel camí es creuarà amb la Dory, un peix femella optimista de cor generós però amb molt mala memòria, amb la qual compartirà més d'una aventura: taurons, xarxes de pesca, balenes, tortugues marines, etc. Aconseguiran trobar en Nemo i treure'l de la peixera?

Aquesta fantàstica odissea subaquàtica va ser considerada una de les millors pel•lícules de l'any 2003, segons l'American Film Institute (AFI), i va aconseguir l'Oscar a la millor pel•lícula d'animació d'aquell any, a més d'altres guardons en diferents festivals.

Encara que Buscant en Nemo va veure la llum el 2003, Andrew Stanton, el seu creador, hi va començar a treballar el 1997, i amb això, quan va entrar a producció, a Pixar ja tenien un guió complet del film, una cosa molt poc comuna i inusual en una pel•lícula d'animació. És interessant comentar també que, perquè els dissenyadors de producció i els dibuixants captessin tot l'univers de colors i trets del món subaquàtic, van rebre classes de busseig per estudiar millor els esculls de corals i la vida sota l'aigua.

El personatge de la Dory, el peix sense memòria a curt termini, va tenir tant èxit (en la versió original, la veu la va posar la famosa actriu i presentadora Ellen Degeneris) que ja s'està treballant en la seqüela de la pel•lícula, que aquesta vegada es titularà Finding Dory (Buscant la Dory), i que té prevista la data d'estrena el novembre del 2016.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: