PROJECCIÓ

El joc de fet i amagar

Un projecte cinematogràfic per visibilitzar la situació dels refugiats siris


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Presentació del curtmetratge de David Muñoz amb motiu del Dia Mundial del Refugiat. La pel•lícula, estrenada a la Berlinale, trasllada a través de la barreja de la realitat i la ficció una història en diverses capes en la qual tots els protagonistes miren d'amagar-se.

 

Després de la projecció es reflexionarà, sota el guiatge del director i d'analistes experts del món àrab, sobre la situació dels quatre milions de siris que han abandonat el país fugint de la violència. Una fugida que va començar fa ja més de quatre anys, en la que és la pitjor crisi de refugiats de les últimes dècades.

 

Fitxa artística/tècnica:

23'  / 2015
VO àrab
Subtítols en anglès, francès, castellà, català, euskera

 

Sinopsi:

Un equip de rodatge viatja al Líban per fer la pel•lícula El joc de fet i amagar en un assentament de refugiats siris.
Fatouma Al Hussein, resident en l'assentament informal "Fayda 15" (vall del Bekaa, est del Líban), és seguida per una càmera i veus que li indiquen quan ha de caminar, parlar, o cap a on ha de mirar, recorre habitatges improvisats entre les runes d'una fàbrica on un grup de famílies síries s'han refugiat fugint de la guerra. Mentre que la Fatouma mostra amb desgana la seva quotidianitat, les dificultats per aconseguir menjar, mantes per abrigar-se i productes bàsics per tirar endavant, els infants de l'assentament es dispersen entre les cases concentrats en el joc de fet i amagar, que els evadeix una estona de la realitat.
L'afartament, l'escassa esperança i la sensació d'abandonament són algunes de les sensacions que transmeten la protagonista i els habitants amb qui es va trobant. A tot això, s'hi suma el retrat sonor dels que des de fora, només durant uns dies, comparteixen l'angoixa i la desesperació d'unes persones que fa quatre anys que estan sotmeses a la violència d'un conflicte cada dia més complex.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: