EXPOSICIÓ

El mur geològic


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Espai permanent

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dilluns a diumenge i festius de 10 a 20 h
  Horari Especial Nadal
  Els dies 24, 31 de desembre i 5 de gener, horari especial de 10 a 18 h.
  El centre estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener.

 • Reserves:

 • Preu:

  Visita inclosa amb l'entrada general

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys, han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Més de 90 tones de roca en una exposició única. Acosta-t'hi i observa una història colossal.

El Mur geològic és un dels elements emblemàtics del CosmoCaixa Barcelona. Cadascun dels talls il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d'un experiment, dissenyat especialment pels tècnics del nou Museu de la Ciència, que mostra els processos geològics que l'han originat. Algunes d'aquestes estructures són formades per processos superficials com l'erosió i la sedimentació i d'altres estan relacionades amb processos interns com el vulcanisme, les falles o els plecs.

Amb la geologia a l'abast de la mà, gaudirem de la bellesa de set peces de roca de més de 90 tones i 24 metres de longitud que provenen d'arreu del món. Cada objecte il·lustra un procés geològic fonamental en l'estructura i la formació del nostre planeta.

Les sals de Súria i les pissarres de Lleó ensenyen els plecs que pateixen les roques. La diàclasi dels gresos de Puig-Reig permet entendre el cicle de la roca. Les varves glacials d'Itú mostren el procés de sedimentació d'un llac glacial i també el moviment de les plaques tectòniques. Les dunes, formades a partir de fragments de closques d'animals, componen el marès de les Illes Balears.

Finalment, podem veure com el volcà Croscat ha format les gredes volcàniques d'Olot i com, quan els sediments es mouen i la roca no es pot deformar, la pedra es trenca i apareix una falla.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: