CONFERÈNCIA

El taller del pintor a la butxaca d'uns pantalons. Noves tecnologies i paisatge

Conferència - taller


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Fa poc, un crític d'art nord-americà va increpar un prestigiós pintor: "He sentit que has començat a dibuixar sobre el teu telèfon...", i l'artista li va etzibar: "Bé, en realitat, a vegades parlo a través de la meva llibreta de dibuix...".

Amb l'aparició d'aplicacions gràfiques per a tauletes digitals i mòbils, ha entrat en el món de l'art la pintura plein air digital: la possibilitat de crear paisatges canviants, coloristes, amb imitacions gairebé perfectes de tècniques pictòriques tradicionals i, sobretot, a l'abast de tothom, gràcies al flux d'informació a la xarxa.

Quines serien les eines de Sorolla, si visqués avui? Optaria per les més tradicionals? Els ancestrals colors a l'oli? Transportaria teles, cavallet, cadira, pinzells… o optaria per adaptar-se al fenomen mòbil i decidiria analitzar el món que l'envolta amb les aplicacions d'una tauleta o, fins i tot, d'un smartphone?

En aquesta sessió podrem descobrir les possibilitats plàstiques que ens atorguen les aplicacions digitals per a tauletes i telèfons mòbils, i també analitzarem l'evolució d'aquesta pintura digital i com els carnets de viatge han començat a ser superfícies infinites de píxels i informació.

Toni Galmés, artista i historiador de l'art

www.tonigalmes.net


A càrrec de:

Toni Galmés, artista i historiador de l'art

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: