TALLER

El teatre de Cervantes i Shakespeare, 400 anys després

Impartit per GASTON GILABERT

Forma part de: Cervantes, el clàssic més viu


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dimarts 8 de novembre de 2016

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimarts 8 de novembre, a les 16.30 h 

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

L'objectiu del taller és reflexionar sobre el fenomen dramatúrgic de representar clàssics com ara Cervantes i Shakespeare, avui. Debatrem sobre els diferents contextos de recepció teatral i ens plantejarem com insuflar nova vida a textos dramàtics creats fa 400 anys. En l'apropiació que implica l'adaptació contemporània, hi val tot? I en l'època de Cervantes i de Shakespeare? Com funciona la intertextualitat entre textos de començament del segle XVII i textos de començament del XXI? Quins espais teatrals hi ha avui per als clàssics i les seves relectures? Ens centrarem en diferents claus interpretatives i dialògiques que ens permetin llegir i representar Cervantes i Shakespeare des de la nostra sensibilitat contemporània.


Altres activitats del cicle "Cervantes, el clàssic més viu"
  • CONFERÈNCIA

   Les dues cares d'un sol temps: Cervantes i Shakespeare

   CaixaForum Barcelona. Dimarts 8 de novembre del 2016

   Gaston Gilabert és professor de la Universitat de Barcelona, especialista en la literatura i el teatre del Segle d'Or espanyol. És membre de l'Associació de Cervantistes, l'Associació Internacional d'Hispanistes i l'Associació Internacional Segle d'Or. S'ha ocupat de l'edició filològica d'obres de Cervantes i Bances Candamo, i en prepara una de Lope de Vega. Ha dirigit més d'una quinzena de muntatges teatrals els textos dels quals són tant propis com de clàssics antics i moderns.

   Jordi Gracia és catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i col·laborador habitual del diari El País com a articulista i crític literari.

   Salvador Oliva és poeta, traductor i catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona. És conegut per la traducció que va fer de l'obra completa de William Shakespeare al català, que li va valer el premi Crítica i Serra d'Or de Literatura i Assaig.

   Gonzalo Pontón Gijón és professor de Literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu interès se centra en la literatura espanyola durant l'edat mitjana tardana i l'edat moderna primerenca.

   Javier Cercas és escriptor, columnista del diari El País i professor de Filologia a la Universitat de Girona. La seva obra narrativa més coneguda, Soldats de Salamina, s'ha traduït a més de trenta llengües i es va portar al cinema el 2003.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: