En el futur tots els cotxes seran elèctrics?

ECOTENDÈNCIES


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La mobilitat elèctrica s'emmarca en el model energètic actual i de futur en el qual ens volem situar, amb ciutats més ecològiques, amb menys emissions i silencioses. Per això, és part d'un debat social més ampli. 
Quin és el parc mòbil elèctric actual? S'han acomplert les previsions inicials? És un model que cal incentivar? Com? El cotxe elèctric és un mitjà per pacificar les ciutats, fer-les entorns més agradables en l'aspecte sonor? Com interactua en el medi urbà i interurbà? És una bona eina empresarial? Té futur entre els particulars, per a usos de mobilitat no obligada (vacances, lleure...) o en viatges de llarga durada? Han funcionat mesures com la baixada en l'impost de circulació dels cotxes elèctrics o bé la recàrrega gratuïta?
De moment, el nivell d'implementació és modest, tot i que cal tenir en compte importants diferències entre el món empresarial o professional (sector de logística i distribució, taxi...) i l'usuari particular i, sobretot, la tipologia de vehicle. Els fabricants ofereixen al mercat vehicles 100% elèctrics, però sembla que els models híbrids, les motos o fins i tot les bicicletes elèctriques tenen més presència a les nostres ciutats. És només un tema de cost o hi ha altres variables en joc?

 

A Ecotendències, a partir del plantejament de les limitacions tecnològiques inicials i les barreres socials i psicològiques, que han provocat reticències per part dels usuaris, es tractaran aspectes com ara:

  • Autonomia de les bateries
  • Disponibilitat de punts de recàrrega, sobretot fora de Barcelona
  • Preu de venda dels vehicles
  • Diferències en la forma de conducció
  • Percepció d'inseguretat davant l'absència de soroll del motor
  • Costos de compra

 

Sr. Ramon Pruneda, responsable de Projectes d'Energia i Mobilitat. Sectors Estratègics de l'Ajuntament de Barcelona

Sr. Miquel Nadal, director Relacions Internacionals del RACC

Sr. Agustí Payà, CEO d'Aenergy, Copilot del 1r cotxe 100% elèctric del Rally Dakar i pilot seleccionat per participar al mundial de Formula E. 

 

Moderadora: Sra. Cristina Buesa, periodista El Periódico


A càrrec de:

Sr. Ramon Pruneda, responsable de Projectes d'Energia i Mobilitat. Sectors Estratègics de l'Ajuntament de Barcelona
Sr. Miquel Nadal, director Relacions Internacionals del RACC

Sr. Agustí Payà, CEO d'Aenergy, Copilot del 1r cotxe 100% elèctric del Rally Dakar i pilot seleccionat per participar al mundial de Formula E

 

Moderadora: Sra. Cristina Buesa, periodista El Periódico

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: