EXPOSICIÓ

Energia. Per un futur sostenible

Visita comentada


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

El consum d'energia de la humanitat no ha deixat de créixer des del neolític i ho ha fet de manera desproporcionada durant l'últim segle. Actualment, en un sol any l'ésser humà consumeix la quantitat de combustibles fòssils que la natura ha trigat un milió d'anys a produir. Com hem arribat a aquesta enorme dependència energètica? És sostenible el model actual?

Durant la visita a l'exposició els alumnes tindran l'oportunitat d'aprofundir en el concepte científic d'energia, mentre es van familiaritzant amb un dels grans reptes als quals ens enfrontem a nivell mundial: "l'ús eficient dels recursos energètics ".

 

"Energia. Per un futur sostenible" es divideix en diversos àmbits:

Tot és Sol

El Sol és l'inici de tot. Està en l'origen de pràcticament totes les nostres fonts energètiques.

Què és l'energia?

Explica les diverses formes que adopta l'energia i com es transforma d'una forma a una altra ... S'intenten aclarir conceptes bàsics, com l'eficiència energètica, imprescindibles per a la comprensió de la situació energètica actual.

Els alumnes i les alumnes podran descobrir que tots els canvis i evolucions de la matèria de l'Univers depenen dels intercanvis energètics.

El panorama de l'energia al segle XXI

L'estat de la qüestió sobre quines energies utilitzem i com les utilitzem.

Es finalitza el recorregut amb un vídeo que mostra com podem embarcar-nos en l'era del futur sostenible i contribuir a l'estalvi d'energia per prevenir les conseqüències del canvi climàtic.


Segueix investigant
Temàtiques educatives:
Nivells educatius: