CONFERÈNCIA

Masterclass: Escultura digital per a cinema. De la pedra al píxel

Forma part de: Animayo. Festival Internacional de Cinema d'Animació, Efectes Visuals i Videojocs


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Madrid 

Dissabte 17 de desembre de 2017

 • Adreça:

  Paseo del Prado, 36 , 28014 Madrid, Madrid

 • Horari:

  Dissabte 17 de desembre, a les 19.30 h

 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Projectes destacats: League of Legends, El Hòbbit, El amanecer del planeta de los simios, Ironman 3, Man of Steel, Clash of Clans

El 3D s'ha instal·lat al cinema de manera definitiva, per la qual cosa és fonamental la creació de personatges realistes en aquest format, d'aquí ve que es recorri a escultors ja experts en la creació d'escultures realistes que, en lloc de fer servir el fang i la pedra, utilitzen una tauleta gràfica. En aquesta masterclass, Rafael Zabala t'explicarà els processos de creació de personatges digitals usant l'escultura digital i analitzant projectes destacats en els quals ha participat, com League of Legends, El Hòbbit, El amanecer del planeta de los simios, Ironman 3, Man of Steel i Clash of Clans.


A càrrec de:

Rafael Zabala, Traditional And Digital Artist The Mill-Weta Digital-Psyop

Altres activitats del cicle "Animayo. Festival Internacional de Cinema d'Animació, Efectes Visuals i Videojocs"
  • TALLER

   Taller intensiu de Zbrush: aprèn a modelar criatures fantàstiques

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   (Activitat NR-16)                           

   Amb aquest taller pràctic intensiu aprendràs tècniques avançades de modelatge en Zbrush perquè creïs tu mateix un model de personatge o criatura fantàstica sota el guiatge de Rafael Zabala, creador d'orcs a El Hòbbit i de simis a El planeta dels simis.
   Rafael Zabala va néixer a València, però ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera professional a l'estranger. El Zbrush ha revolucionat el món de l'escultura digital en 3D gràcies a una interfície intuïtiva i la capacitat de combinar el 2D, el 2,5 i el 3D, fet que el converteix en una eina gairebé indispensable per a tots els que es vulguin dedicar al modelatge en aquest entorn. En aquest taller es treballarà de manera directa amb l'ordinador, el programa Zbrush i el professor, que oferirà les pautes necessàries per treure tot el partit no tan sols al software sinó també a la imaginació de cada un dels participants, que és en realitat el límit per marcar.
   Requeriments d'inscripció: és imprescindible portar-hi ordinador portàtil propi amb el Zbrush 4R7 P3 instal·lat.
   Si no es disposa del programa, se'n pot instal·lar la versió demo (trial gratuït de 45 dies), que es pot obtenir a través d'aquest link de descàrrega: https://pixologic.com/zbrush/trial/
   Posarem a disposició cadires de pala per treballar amb l'ordinador.

    

  • 8.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Masterclass: La realitat virtual, el llenguatge dels somnis

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   Projectes destacats: Xocolat Design, Fukushima -  vidas contaminadas, Vice- Tomorrowland, Antena 3 Noticias

   La realitat virtual ha arribat a les nostres vides per quedar-s'hi, i per això hem decidit portar a Animayo Madrid un dels seus pioners a Espanya, Edgar Martín Blas, expert en la matèria. Martín Blas farà un petit repàs de la història de la realitat virtual per endinsar-se en el present i el futur que se'ns planteja en l'actualitat, on ja no hi ha límits a la imaginació i on les empreses comencen a treure al mercat ulleres de realitat virtual que atreguin l'espectador a uns preus reduïts i relativament assequibles per al públic en general.
   L'aparició de la realitat virtual i la realitat augmentada obre noves vies per a la creació de continguts, cosa que s'il·lustra perfectament en el títol de la masterclass, El llenguatge dels somnis, que ja han deixat de formar part de la imatgeria i s'han convertit en una realitat cada vegada més tangible. Aquesta masterclass, juntament amb la possibilitat d'acudir a l'espai Demo també a Animayo Madrid, obre les portes a tots els que estiguin interessats en la realitat virtual i en vulguin conèixer tots els avenços.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Masterclass: El viatge fantàstic de Juan Luis Sánchez. A bord d'un vaixell pirata amb un porquet valent, un elf domèstic, un astronauta i un mestre jedi

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   Projectes destacats: Gravity, Paddington, El cavaller fosc, Harry Potter i cambra secreta, Harry Potter i l'orde del Fènix, Pirates del Carib, Babe, el porquet valent, Star Wars episodis II i III.

   El viatge fantàstic de Juan Luis Sánchez. A bord d'un vaixell pirata amb un porquet valent, un elf domèstic, un astronauta i un mestre jedi farà un repàs a alguns dels seus treballs més característics, des de Pirates del Carib fins a Gravity, passant per Harry Potter i Star Wars. Amb un estil amè i clar, Juan Luis Sánchez revelarà els secrets dels seus treballs en el sector dels efectes visuals, especialment com a expert en la simulació de teles.
    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Masterclass: Angry Birds des de la seva creació fins al llançament

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   L'aparició de les tauletes i els telèfons d'última generació al mercat han facilitat la creació de noves empreses de creació de continguts per a aquests dispositius. Un dels elements més utilitzats són els jocs descarregables per a aquests dispositius, panorama en què destaquen l'empresa Rovio i el seu baluard Angry Birds, joc creat el 2009 que no tan sols ha arribat a les pantalles tàctils de milions de dispositius sinó que s'ha convertit en una franquícia milionària amb tot tipus de marxandatge.
   Portarem a Animayo Madrid un dels seus creadors, Paulo Alvarado, perquè ens expliqui com van aconseguir tant d'èxit en un món on la competència és ferotge i on cada dia l'oferta es queda obsoleta per l'aparició de nous productes actualitzats però que no ha minvat la capacitat d'Angry Birds de continuar creixent dia a dia, augmentant la seva fama i donant la possibilitat a l'estudi de seguir oferint nous continguts que atreguin l'atenció dels consumidors.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   Palmarès ANIMAYO. Part I (NR-18)

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   Totes les tècniques d'animació es fusionen per donar vida a una programació oficial a concurs, composta per especials d'animació i un especial de cinemàtica, en els quals, a més d'artistes internacionals independents, entren a participar escoles internacionals. Les seccions a concurs estan formades per una acurada selecció de curtmetratges que donen lloc als premis del festival atorgats pel jurat d'honor de cada edició i el palmarès del qual es projecta en cada itinerant del festival. Hi participen escoles internacionals com ara: Ringling College of Art and Design (Estats Units), School of Visual Arts (Estats Units), ESMA (França) i Sheridan College (Canadà), entre d'altres.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Ponència amb demo en directe. Noves formes de videocreació amb tècniques fractals en 3D (NR-16)

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   Sota el guiatge d'un autèntic expert en tècniques fractals, el polonès Patrik Kizny, els assistents aprendran noves formes de creació en vídeo utilitzant les tècniques fractals en 3D. Tot i que la tècnica dels fractals és molt antiga, és ara quan s'ha convertit en un aliat de la videocreació en 3D. Patryk Kizny, malgrat la seva joventut, és un verdader mestre en l'ús de la llum en les imatges, com també del timelapse i la tècnica fractal. Aquesta última tècnica consisteix en l'ús d'algoritmes de color, píxels i gradients que permeten que cada fractal es manipuli de manera independent, fet que facilita la creació d'obres infinites i característiques. Com que és una tècnica que es fa a través d'un ordinador, requereix l'enginy i el coneixement de determinats factors, com ara la combinació de color i formes, i també saber els logaritmes i les equacions fractals, i la millor manera de conèixer-les és fer-ho a través d'un autèntic expert en la matèria. Per crear fractals, és indispensable conèixer la llum, la naturalesa que ens envolta i les possibilitats tan grans que ens faciliten, per això s'està convertint en una tècnica puntera que combina la geometria amb el 3D.

   Requeriments d'inscripció: convé portar material per agafar apunts. Posarem a disposició cadires de pala per si s'hi acudeix amb l'ordinador portàtil o la tauleta propis per a aquesta finalitat.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • TALLER

   Zona d'experiències virtual reality

   CaixaForum Madrid. De divendres 16 a dissabte 17 de desembre de 2016

   Activitat NR-6
   La zona d'experiències VR és una àrea en la qual els assistents podran provar diferents maneres de viure la realitat virtual.
   A través de dispositius específics, podran pintar en l'aire, viure un videojoc o fins i tot sentir que es teletransporten a altres indrets dins d'una cabina. I no tan sols parlem de realitat virtual visual, sinó que també podran sentir el que és el tacte virtual (incloent-hi vent), i també olor virtual, mirant pel·lícules com Ratatouille "olorant" el que es veu a la pantalla. Les experiències en realitat virtual es desenvolupen en un espai diàfan, ja que l'usuari es mou per una habitació virtual interactuant amb objectes virtuals mitjançant dispositius visuals i tàctils en combinació.
   Olorama (olor en cinema)
   Inmedia (teletransportació, olor i vent)
   Novint Falcon (tacte virtual)
   Intruders (videojoc)
   Inmersarte (introduir-se virtualment en quadres) Painting (pintar en 3D)

    

  • Activitat oberta. Places limitades
  • CONFERÈNCIA

   Masterclass: Què faig amb la meva vida? Claus per triar la carrera correcta o estudis correctes per dedicar-te a la indústria del cinema d'animació i efectes visuals

   CaixaForum Madrid. Divendres 16 de desembre de 2016

   Projectes destacats: Érase una vez... un cuento al revés, Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo, Defensor 5, Happily Never After, Planet 51 

   Una de les preocupacions més importants d'aquells a qui els interessaria dedicar-se a la indústria del cinema d'animació, efectes visuals i videojocs és on han d'acudir per aprendre els secrets de la indústria, les sortides professionals i les seves pròpies possibilitats. Per això, a Animayo Madrid José Antonio Rodríguez oferirà una masterclass aclaridora per a tots els indecisos que volen començar a forjar-se un futur però no saben quin és el pas següent, i ho fem sota el guiatge d'una de les millors escoles de tecnologia del país, la U-tad (Universitat de Tecnologia i Art Digital de Madrid). Aquesta és una masterclass indispensable que t'obrirà portes no tan sols físiques sinó també mentals.

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   El disseny de personatges en els llargmetratges d'animació

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   Projectes destacats: Zootròpolis, Rio, Nocturna, L'emperador i les seves bogeries, Tarzan, Hèrcules, Astèrix i els víkings i Els Aristogats II. El disseny de personatges és un dels punts més importants de la preproducció d'una pel·lícula o sèrie d'animació, ja que són ells els que, amb les seves personalitats, generaran l'atracció, la simpatia i la credibilitat de l'espectador. A Animayo Madrid ens acompanyarà un dels espanyols amb més recorregut internacional en la creació de personatges, un autèntic mestre de la creació de personatges que ha treballat en pel·lícules que han calat en l'imaginari de tota una generació (i les que vindran) gràcies a la sensibilitat i la qualitat de les seves creacions.
   Borja Montoro t'oferirà les claus imprescindibles per millorar les qualitats com a creador de personatges per a llargmetratges d'animació, explicarà com es plasmen les idees artístiques a través del disseny, la construcció i la forma i analitzarà personatges de Zootròpolis, Rio, Nocturna, L'emperador i les seves bogeries, Tarzan, Hèrcules, Astèrix i els víkings i Els Aristogats II.
   A més, delectarà els assistents amb una demostració en directe de com es dóna vida, amb uns traços simples, a un personatge. Una oportunitat única.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • CONFERÈNCIA

   Samorost 3. Art i videojocs: l'art de fer videojocs sense violència

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   Projectes destacats: Samorost 3, Samorost 2, Samorost 1, Botanicula, Machinarium, Rocketman, Questionaut

   L'aparició de Samorost al mercat va revolucionar el món dels videojocs pel fet d'aconseguir enganxar el jugador sense recórrer a la violència, fent ús d'una visual atractiva i especial. Gràcies a un dels seus animadors, Jaromir Plachy, coneixeràs els secrets d'un dels estudis independents de creació de videojocs que, a més, no acostumen a acudir a festivals, cosa que fa encara més especial aquesta masterclass. Un luxe de debò. 

   Conferència amb traducció consecutiva txec-castellà.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • TALLER

   Taller de robòtica per a infants i pares (NR-6)

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   Mostrem des de microrobots, mascotes robòtiques i humanoides fins a kits robòtics per iniciar-se en l'electrònica i la programació. Es desplacen, parlen, segueixen les teves instruccions mitjançant comandaments de veu o programació, juguen i tu els controles i t'hi diverteixes.
   Un taller de robòtica perquè pares i fills s'iniciïn en la construcció de robots i millorin les seves habilitats. Pots construir des de robots programables fins a vehicles solars que aprofiten les energies renovables. La robòtica és el futur i te l'oferim en el present!
   A Animayo ens mou l'entusiasme per acostar la tecnologia del futur al públic. La robòtica potencia el desenvolupament d'habilitats i competències en els nens i les nenes.
   En els cursos de robòtica educativa ben estructurats es treballen àrees de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, el que en anglès es coneix amb les sigles STEM (science, technology, engineering, mathematics), com també àrees de lingüística i de creativitat.
   Amb la robòtica l'infant potencia el lideratge, el treball en equip, la creativitat, l'aprenentatge a partir dels errors i l'emprenedoria.
   Requeriments d'inscripció: vestimenta còmoda.

  • 8.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   Palmarès ANIMAYO. Part II (NR-18)

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   Totes les tècniques d'animació es fusionen per donar vida a una programació oficial a concurs, composta per especials d'animació i un especial de cinemàtica, en els quals, a més d'artistes internacionals independents, entren a participar escoles internacionals. Les seccions a concurs estan formades per una acurada selecció de curtmetratges que donen lloc als premis del festival atorgats pel jurat d'honor de cada edició i el palmarès del qual es projecta en cada itinerant del festival. Hi participen escoles internacionals com ara: Ringling College of Art and Design (Estats Units), School of Visual Arts (Estats Units), ESMA (França) i Sheridan College (Canadà), entre d'altres. 

  • 4.00 €
  • Entrades
  • TALLER

   Taller de disseny de personatges (NR-16)

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   En aquest taller intensiu, Borja Montoro oferirà les claus fonamentals per fer dissenys de personatges amb tots els matisos necessaris perquè després es facin servir en la resta de les fases del treball d'animació. Les faccions i la personalitat d'un personatge han de quedar reflectits des d'un primer moment per fer-lo encara més creïble. Et parlarà de com seduir, entretenir, narrar i expressar-te mitjançant l'art del dibuix, el color, l'expressió corporal, la psicologia i el volum. Borja Montoro: animador i dissenyador de personatges de professió i amb més de 25 anys d'experiència en la indústria, en va treballar set com a animador a Disney per a pel·lícules com Tarzan, Hèrcules, L'emperador i les seves bogeries, Zootròpolis, Rio, Astèrix i els víkings, Els Aristogats II, Nocturna i Smallfoot.                 

   Requeriments d'inscripció: l'organització aportarà material fungible (folis, llapis, maquinetes, gomes). No obstant això, està permès portar-hi material de treball propi i dossiers de presentació per mostrar al professor. Posarem a disposició cadires de pala per treballar al taller de manera pràctica.

  • 8.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   Estrena a Madrid de la pel·lícula txeca Històries mortals (NR-16)

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   Dirigida per Jan Bubenícek, es tracta de la pel·lícula d'animació de l'any a la República Txeca, en la qual es presenten tres històries sobre l'heroïcitat i la mort. Històries mortals conté tres curts independents en un principi, però relacionats per la temàtica i el transfons, i tres relats curtíssims de transició. Cada una d'aquestes històries pertany a un gènere diferent i s'ha fet amb una tècnica diferent. Entre animació en 2D i 3D, utilitzant tant titelles com actors reals o projecció posterior, s'hi succeeixen gàngsters, dracs, cavallers diminuts, vaques, cactus, éssers mitològics i moltes coses més.
   Jan Bubenícek ja va despuntar en la seva època d'estudiant d'animació a FAMU, l'Acadèmia de Cinema de Praga, amb professors com Bretislav Pojar, en què fins i tot va presentar un curt a la secció de talents europeus Kodak del Festival de Canes el 2001. El seu últim curt com a estudiant va rebre el premi a la millor direcció al festival nord-americà de Dahlonega.
   Fa videoclips, es dedica a l'animació 3D a l'estudi de postproducció UPP i participa en el gran èxit de l'animació txeca dels últims anys, Alois Nebel. El 2009 torna a ocupar-se de projectes propis amb un curtmetratge i un migmetratge, abans d'estrenar el març del 2016 el seu primer llarg, Històries mortals.

    

  • 4.00 €
  • Entrades
  • PROJECCIÓ

   Dones en l'animació. Projecció de cinema eslovac fet per dones (NR-16)

   CaixaForum Madrid. Dissabte 17 de desembre de 2016

   En aquest especial d'animació eslovaca feta per dones, podràs veure no tan sols curtmetratges amb temàtiques que impliquen una mirada cap als sentiments i els temors dels seus protagonistes sinó també una visió sobre diferents tècniques d'animació, molt variades entre elles. L'animació centreeuropea sempre ha estat, des dels inicis, el baluard de l'animació artística per excel·lència, en la qual prevalen les qualitats dels recursos, com també la delicadesa en els seus treballs. Més enllà de les tècniques més avançades, que també utilitzen, l'animació eslovaca destaca per un treball més manual i artesà a l'hora de fer les seves obres, fet que els confereix un caire clarament clàssic però alhora modern, ja que no són els estils que estem acostumats a veure, on preval la pulcritud de l'ordinador, sinó que ens submergeix en el passat amb aires de tècniques del futur. Seran quatre títols: Four, d'Ivana Sebestova; The Last Bus, de Martin Snopek i Ivana Laucikova; Snow, d'Ivana Sebestova, i  Fongopolis, de Joanna Kozuch.

  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: