Cicle

Esplais i escoles d'estiu.

Un matí rodó


Pestañas principales

Aquest estiu a CaixaForum us oferim una sèrie d'activitats educatives adreçades a nins i nines d'edats compreses entre 4 i 12 anys, especialment pensades per a grups d'escoles d'estiu, esplais de temps lliure, casals o qualsevol centre interessat i que organitzi activitats durant l'estiu. Així, des de l'1 de juliol, podreu trobar una oferta que permet treballar en formats diferents, com ara tallers, visites dinamitzades o itineraris guiats per una exposició, tot abordant temàtiques molt diverses i conduïdes pels nostres educadors.   

 

Per a grups de 4 a 7 anys 

Atrapats pel ball 
VISITA TALLER D'ARTS PLÀSTIQUES al voltant de l'exposició "Gitanes, l'encís del ball" 
Per què els artistes s'han sentit tan atrets pel ball? Heu provat de dibuixar una persona en moviment? de la mà de les obres d'Anglada- Camarasa i amb l'ajut de materials didàctics, mirarem de respondre a aquestes preguntes i ens deixarem atrapar per la màgia del ball. 
Durada: 1 hora

Imatges en moviment 
TALLER D'ARTS PLÀSTIQUES 
Heu provat mai de donar vida a imatges que estan fixes? I als vostres dibuixos? En aquest taller us convidem a fer-ho utilitzant tècniques i jocs semblants als que es feien servir als inicis del cinema.  
Durada: 1 hora

Els dijous i els divendres | 10.00 h 

El viatge del cargol 
TALLER DE MÚSICA 
Els participants en aquest taller posaran so i música a les peripècies d'un cargol que, per combatre l'avorriment, s'aventura a fer un viatge. A través del conte i utilitzant instruments, els nins i nines faran un recorregut pel món del so i de la música tot treballant conceptes musicals bàsics com ara so i silenci, intensitat, altura...   
Durada: 1 hora

Planetes i estrelles 
TALLER DE CIÈNCIA 
Aquesta activitat pretén iniciar els infants en el món de l'astronomia i despertar l'interès del grup per l'observació del cel. Els nins i les famílies, d'una manera participativa, podran entendre per què hi ha dia i nit, estacions, per què veiem la Lluna de maneres diferents, podran comparar la mida dels diferents planetes del Sistema Solar i conèixer, gràcies a l'ajut de l'Estrellari, algunes de les agrupacions d'estrelles més conegudes que podríem veure en el moment de la visita si la llum del Sol no ens les amagués.
Descobriran també com els homes, des de fa molt de temps, han agrupat grups d'estrelles que recorden una forma o un dibuix, els han donat nom i han inventat algunes històries fascinants sobre aquests grups d'estrelles als quals anomenem constel·lacions.   
Durada: 1 h i 30 min

 


Per a grups de 5 a 9 anys 

Calaix de sons 
TALLER DE CIÈNCIA 
Els alumnes a través d'experiments molt vivencials i participatius  amb diferents materials: "fonendos", caixes de música, caixes de ressonància...,   podran descobrir quines són les característiques del so, com es propaga i com el pot rebre la nostra oïda, així com intuir i comprendre, conceptes com la vibració, les ones, la ressonància...   
Durada: 1 h i 30 min

 


Per a grups de 7 a 12 anys 

De la màgia al cinema 
VISITA TALLER a l'exposició "Méliès. La màgia del cinema" 
L'exposició ens endinsa en el fascinant cinema de Georges Méliès. un viatge als inicis del cinema i l'ocasió de divertir-se amb els enginyosos trucs que va inventar i que posarem en pràctica al llarg de la visita.   
Durada: 1 h i 30 min