EXPOSICIÓ

Explora: 50 anys d'idees fuzzy


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

En el sistema de la lògica bivalent es pressuposa que tot objecte o compleix una propietat o no la compleix.
Zadeh, admetent que és possible que un objecte compleixi la propietat en un cert grau de veritat i falsedat, ofereix els fonaments per a la creació d'un nou sistema lògic conegut com a teoria de subconjunts borrosos o lògica fuzzy.

Amb el nou paradigma lògic s'obren les portes a noves tècniques que avui en dia es fan servir en múltiples aplicacions industrials, com, per exemple, els sistemes de control en l'enfocament de càmeres de vídeo o de frenat de vehicles.
La lògica fuzzy ha assentat els principis de la lògica multivalent en camps tan diversos com la intel•ligència artificial, la medicina, la geologia i la gestió empresarial.
Actualment, els treballs relacionats amb la lògica borrosa es poden comptar per desenes de milers i es preveu que el volum continuï augmentant de manera exponencial.
Enguany es compleix mig segle de la publicació del primer article de Lotfi Zadeh, Fuzzy Sets, i CosmoCaixa organitza, en col•laboració amb les universitats UdG, URV, UB i UOC, i les institucions RACEF i SIGEF, una exposició per commemorar l'esdeveniment.
L'exposició, que tindrà lloc durant la Setmana de la Ciència 2015, seguirà la línia de les exposicions Explora del CosmoCaixa.
A partir d'objectes i experiments sorprenents, l'exposició presentarà els principis en els quals es basa la investigació fuzzy i permetrà captar els avenços científics, artístics i tecnològics que ha originat la creació d'un nou pensament que està revolucionant el món lògic.

 

En col·laboració amb les universitats Udg, URV, UB i UOC, i les institucions RACEF y SIGEF


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: