EXPOSICIÓ

Explora: Les plantes pedra

Forma part de: Festes de la Laia


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 11 i diumenge 12 de febrer de 2017

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dissabte 11 i diumenge 12 de febrer, de 10 a 20 h

 • Preu:

  Inclòs en l'entrada al Museu

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa
  Diumenge 12 de febrer, entrada lliure al Museu
 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Són pedres? Són vives? Són "plantes pedra", i sota aquest nom es troben inclosos diversos gèneres de plantes de la família Messembryanthemaceae que habiten el sud de l'Àfrica. Entre elles destaquen Lithops, Conophytum, Argyroderma i Lapidaria, i sí, són vives.
Quan algú veu aquestes plantes per primera vegada, segurament deu veure una gran semblança amb petites pedres arrodonides; es camuflen entre les roques i les pedres on viuen i les seves fulles són variables no tan sols en la forma i la mida, sinó també en el color.
Les fulles són molt suculentes i compactes i apareixen com un con invertit amb la base exposada al sol per sobre de la terra. Tenen petites marques o punts que actuen com a lents o finestres per les quals deixen passar la llum del sol per fer la fotosíntesi, ja que, com dèiem abans, la major part de les fulles viu enterrada sota terra. De fet, moltes desapareixen sota terra en l'època de sequera i queden cobertes per les velles fulles seques.
Any rere any, un nou parell de fulles emergeix de les anteriors, que es consumeixen fins que s'assequen, i si la humitat i els nutrients han estat suficient no tan sols n'hi haurà un parell, sinó que poden aparèixer dos parells de noves fulletes. Així que, en funció de l'espècie i després de molts anys, es poden formar preciosos grups que creixen tots des de la mateixa arrel.
Si tens curiositat per aquestes petites i estranyes plantes no et pots perdre aquesta activitat, on podràs veure una gran diversitat d'espècies.

A càrrec de:

Fernando Arias 

Altres activitats del cicle "Festes de la Laia"
  • ESPECTACLE

   El laberint - Titeretú

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 11 i diumenge 12 de febrer de 2017

   Participa en les  instal·lacions del Titeretú i el Laberint, fets amb ferros, fusta i cordes, on la mecànica bàsica  s a la vista per viure una autèntica aventura fent de titella i trobant la sortida entre parets de colors.
    
  • 4.00 €
  • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: