EXPOSICIÓ

EXPLORA: Els autòmats


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre del 2016

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre, de 10 a 20 h

  De dimarts a diumenge i els dilluns festius, els de Pasqua, estiu i Nadal de 10 a 20 h 

 • A càrrec de:

  Lluís Ribas Duran
   

 • Reserves:

 • Preu:

  Inclòs en l'entrada al Museu
   

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys, han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Et convidem al món irrepetible dels autòmats, en una mostra on podràs contemplar personatges mecànics que han meravellat i entretingut milers de persones al llarg de la seva història. Prepara't a quedar bocabadat davant els moviments inesperats d'aquests personatges.

Autòmats que faran números de màgia real, altres que t'ensenyaran com es feia cinema als inicis d'aquest art o un faquir que et farà una minirepresentació amb foc real, són alguns dels personatges que, amb les seves indumentàries extravagants, cares suggerents i uns mecanismes que competeixen amb les millors màquines d'entreteniment actual, et portaran a fer un encantador viatge per l'Europa del segle XIX i principis del XX. 

Una oportunitat per descobrir com s'estableix el diàleg entre la tecnologia del passat i la del present, i per copsar com els autòmats són peces que, encara avui, diverteixen i entretenen, malgrat les noves tecnologies que han escombrat bona part dels antics entreteniments.

T'agradaria explorar el rerefons d'aquest món fascinant? Descobrir com es fan els motlles per als caps dels autòmats, o els patrons amb els quals una modista fa els seus vestits? O com es passa dels esbossos de la idea original als plànols fets a mà pel seu constructor? El constructor d'aquestes peces t'endinsarà a més en el seu món personal: les seves inquietuds, les seves pors i tot allò que estima. Els autòmats es poden "utilitzar", també, per expressar emocions a través de mecanismes que són obres de rellotgeria.

El món dels autòmats, tan antic i tan actual, ens obliga a aturar-nos tot contemplant unes peces que suposen un xoc estètic respecte del que estem acostumats a veure.
L'autòmat ens obsequia amb una petita representació teatral, sempre la mateixa, repetida fins a la monotonia... Però alguna cosa tenen aquests personatges mecànics que, després de tants i tants anys d'existència, s'hagin guanyat la simpatia del públic. Sabries dir què és?

 


A càrrec de:

Lluís Ribas Duran
 

Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: