EXPOSICIÓ

EXPLORA "Motors mínims"

Forma part de: Festes de la Laia


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Dissabte 10 i diumenge 11 de febrer de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  10:00 - 20:00
 • Preu:

  Inclós en l'entrada al Museu

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys, han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

En el context de les festes ciutadanes d'hivern de Barcelona, i dins de la programació de les mostres periòdiques de temes científics EXPLORA, CosmoCaixa presenta "Motors mínims".

Una mostra d'enginys, de diferents motors bàsics, que hem anomenat mínims perquè només tenen aquelles peces indispensables per funcionar. La simplicitat del seu funcionament, però, no està renyida amb la seva gran eficiència i amb l'acompliment absolut del propòsit pel que van ser pensats i, després, creats. Amb el temps, s'han anat convertint en màquines de gran complexitat que es fan de difícil comprensió per a la majoria.

Convertir l'energia en moviment ha estat una qüestió recurrent en el pensament humà. Un exemple paradigmàtic és el cas del motor d'explosió que trobem en els cotxes i en molts altres vehicles. Tan sols aprofitant el calor generat per la combustió de la gasolina s'aconsegueix moure l'aparell i recórrer grans distàncies. Els problemes que anys després de la seva creació se'n deriven com la pol·lució, per exemple, ens empenyen a buscar altres solucions partint del mateix principi d'aprofitament energètic.

En aquesta mostra trobareu motors mínims que ens serviran per explicar de manera simple i educativa com es poden construir motors elèctrics només amb una pila i dos imants,  o quins artefactes ens permeten convertir la llum en moviment, entre d'altres.

A través de quinze "motors mínims" accionats per la calor, la llum o la radiació calorífica,  descobrirem fascinants fenòmens físics i ens endinsarem en el món de la tecnologia de la mà d'extraordinaris científics que ens han precedit i a qui devem, per exemple, el motor de Faraday, d' Estirling, de Lorenz, i molts més!


A càrrec de:

Marc Boada, Associació Pendulum 

Altres activitats del cicle "Festes de la Laia"
  • TALLER

   Operació Robots

   CosmoCaixa Barcelona. Dissabte 10 i diumenge 11 de febrer de 2018

   Construirem, tot jugant col·lectivament, un robot de més de 3 metres amb llaunes utilitzant unes pinces inventades. Demostrarem la destressa i l'habilitat competint amb 3 equips d'enginyers recicladors.

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: