EXPOSICIÓ

Art i cinema. 120 anys d'intercanvis


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Madrid 

Del 25 d'abril al 20 d'agost de 2017

 • Adreça:

  Paseo del Prado, 36 , 28014 Madrid, Madrid

 • Horari:

  Del 25 d'abril al 20 d'agost, de 10 a 20 h

 • Durada:

  1 h
 • Promocions:

  Gratis clients CaixaBank

Pestañas principales

El cinema i la resta de les disciplines artístiques, sobretot la pintura, han estat fonts d'inspiració recíproca els últims 120 anys. Des del cinema primitiu del final del segle XIX fins a les mostres de videocreació d'artistes contemporanis, hi ha hagut un flux incessant d'idees, tècniques, visions, moviments i contacte entre artistes i cineastes.

Aquest intercanvi constant entre artistes i cineastes ha estat beneficiós en tots dos sentits. Si, en un començament, la pintura impressionista va inspirar els primers cineastes, més tard el cinema va ser un gran impulsor de les avantguardes artístiques del segle XX. D'altra banda, el qüestionament de la narrativa cinematogràfica que va plantejar la nouvelle vague durant els anys seixanta va tornar la mirada cap a la pintura moderna i l'art conceptual. Els últims trenta anys, hem vist com el cinema ha continuat estructurant narrativament i estèticament les instal·lacions artístiques que utilitzen imatge en moviment.

Aquesta exposició planteja, d'una banda, una història del cinema i de l'art del segle XX, amb una atenció especial als moviments d'avantguarda, i de l'altra, una història de les relacions canviants entre aquestes dues disciplines. Articulada cronològicament, però amb trobades anacròniques, la mostra aplega quadres, dibuixos, escultures, cartells de pel·lícules, títols de crèdit, atrezzo, vestuari, fotografies i, naturalment, fragments de pel·lícules. Una selecció d'objectes i obres singulars procedents de la col·lecció de La Cinémathèque française i completada amb peces procedents d'altres col·leccions espanyoles i franceses.  


En col·laboració amb:
Activitats relacionades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: