EXPOSICIÓ

Sorolla. Apunts a la sorra

Sorolla. Apunts a la sorra


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Tarragona 

Fins al 5 de març de 2017

 • Adreça:

  Carrer Cristòfor Colom, 2 (al costat de la Font del Centenari), 43001 Tarragona, Tarragona

 • Horari:

  De dilluns a divendres, de 9 a 21 h
  Dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 14 h i de 16 a 21 h
 • Preu:

  Entrada oberta a l'exposició

 • Aforament:

  Places limitades
 • Accessibilitat:

Pestañas principales

L'exposició Sorolla. Apunts a la sorra revela l'amplitud d'una faceta de la producció del pintor valencià encara força desconeguda, quasi gens explorada i gairebé sempre considerada un mer suport per a l'estudi d'obres concretes de la seva producció pictòrica. Els dibuixos que va fer són, sens dubte, essencials per aprofundir en el coneixement de la seva obra pictòrica, com una part del procés creatiu, com a esbossos preparatoris, però també com a expressió artística amb personalitat pròpia.

Aquesta àmplia selecció de dibuixos, procedents de la voluminosa col•lecció conservada al Museu Sorolla i la majoria dels quals no s'han exposat fins ara, ofereix un punt de vista complementari sobre l'evolució artística del pintor. Quan els observem percebem que evolucionen d'una manera paral•lela a la seva pintura: les inquietuds essencials, l'estètica i els reptes que es planteja en cada moment coincideixen en tots dos vessants. El dibuix complementa la seva pintura, com ho fan les conegudes petites «notes de color» a l'oli. L'exposició evidencia, també, atesa la rellevància que el mar i la platja van tenir en la pintura i en la mateixa vida de Joaquim Sorolla, que qualsevol aproximació a la seva producció ha de partir dels nombrosos dibuixos consagrats a aquest entorn.

Amb més de 100 obres, Sorolla. Apunts a la sorra es concep com la primera gran mostra de Joaquim Sorolla que aspira a oferir un discurs crític i analític que se sumi a l'atractiu estètic propi d'aquestes petites obres sobre paper. S'organitza en cinc àmbits, en els quals els dibuixos estableixen un diàleg permanent amb una selecció d'olis i de notes de color de petit format. Aquest diàleg és possible sia perquè remeten a quadres especialment significatius o perquè comparteixen trets i inquietuds essencials que es demostren constants i en continu procés d'exploració dins de l'univers estètic del valencià.


Activitats complementàries
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: