EXPOSICIÓ

Talking Brains


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Fins gener de 2018

 • Adreça:

  Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  De dimarts a diumenge i els dilluns festius, els de Pasqua, estiu i Nadal, de 10 a 20 h

 • Preu:

  Inclòs en l'entrada al Museu

 • Aforament:

  Places limitades
 • Comentaris:

  Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa
   
 • Accessibilitat:

Pestañas principales

Com el llenguatge modela el cervell
Com el cervell modela el llenguatge

Hi ha al voltant de 6.000 llengües al món, però només hi ha una capacitat del llenguatge, que enfonsa les arrels a un cervell que és únic: el de la nostra espècie.

Des de la perspectiva del cervell, tots els éssers humans parlen una
mateixa llengua comuna: l'humana.
Una experiència immersiva exposa els visitants a la idea que les llengües del món, de gran diversitat a simple vista, procedeixen en realitat d'un cervell que és comú a l'espècie humana i està determinat per una biologia específica.

En aquesta exposició es presenta el cervell humà des del punt de vista de les funcions lingüístiques.
Es mostra la importància de la biologia a l'hora de determinar les nostres ments.

En aquesta exposició descobriràs com ha evolucionat el llenguatge en els nostres avantpassats. També coneixeràs com en el nostre cervell es fa possible la capacitat d'aprendre a parlar i com aquesta capacitat canvia al llarg de la vida.

Tindràs l'oportunitat d'observar el funcionament del nostre propi cervell mitjançant un innovador mòdul que mostra l'activitat dels nostres circuits neuronals.

La facultat de parlar del present, del passat i del futur és únicament humana. Altres espècies tenen altes capacitats per comunicar-se, però fins ara no n'hem descobert cap que pugui pensar o fer-se preguntes sobre el que passarà demà. La parla és un dels grans objectes d'estudi de la neurociència i altres disciplines.

Tot comença a l'úter… i després segueix un trencaclosques que l'infant resol sense gaire esforç, però que encara avui dia els científics més destacats no han pogut completar del tot. 

Exposició adaptada a persones amb diversitat funcional


Activitats relacionades
  • VISITA COMENTADA

   Visita guiada a l'exposició Talking Brains

   CosmoCaixa Barcelona. A partir de l'1 d'abril de 2017

   A la visita guiada pots fer un recorregut on descobriràs que el llenguatge va més enllà de permetre la comunicació entre els ésser humans.

  • 2.00 €
  • Entrades
  • EXPOSICIÓ

   Joc de pistes. Talking Brains

   CosmoCaixa Barcelona. Fins al 31 de gener de 2018

   La Talki i la Braina són dues neurones molt xerraires que volen ensenyar-te tots els secrets lingüístics del seu hàbitat: el cervell.
   Si les vols acompanyar en la seva gran aventura, podràs resoldre experiments, nedar al costat de les balenes i cercar entre els fòssils per arribar a desxifrar l'enigma de com ens ho fem per poder parlar i entendre'ns.

   Si tens més de 9 anys i vols visitar l'exposició "Talking Brains" d'una manera diferent, imprimeix aquest joc de pistes, vine a l'exposició i segueix les activitats i les preguntes que et plantegen. Si resols tots el enigmes que et plantegen la Talki i la Braina descobriràs quin es l'òrgan responsable que puguem parlar. T'hi esperem!

  • Activitat oberta. Places limitades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: