EXPOSICIÓ

Temps de malenconia. Creació i desengany a l'Espanya al Segle d'Or


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Palma 

Fins al 5 de juny de 2016

 • Adreça:

  Plaça de Weyler, 3, 07001 Palma, Illes Balears

 • Horari:

  De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h
  Diumenges i festius, d'11 a 14 h

 • Reserves:

 • Preu:

  Quatre euros
  El preu inclou l'accés a totes les exposicions

   

 • Comentaris:

  Visites per al públic en general, dimarts (en castellà) i dissabtes (en català), a les 18 h

 • Accessibilitat:

Pestañas principales

L'Obra Social "la Caixa" i el Museu Nacional d'Escultura presenten aquesta exposició, que gira al voltant d'un sentiment, inventat a Grècia, però de supervivència llarga i tenaç: la malenconia.

El Diccionario de la Real Academia Española defineix malenconia com una tristesa vaga, profunda, assossegada i permanent, nascuda de causes físiques o morals, que fa que qui la pateix no trobi gust ni diversió en res.

Al llarg de la història, la malenconia ha adquirit formes diferents en la cultura i en la mentalitat dels homes. En temps immemorials la malenconia es va considerar una "malaltia sagrada" que es va convertir en mite.

El Siglo de Oro espanyol va ser un període de floriment de l'art i la literatura a Espanya. Un dels moments més apassionants, brillants i complexos de la nostra història, en un context d'intensitat espiritual, crisi religiosa, megalomanies polítiques, tensions socials i ruïna econòmica. La bogeria i el geni creador, els viatges dels místics per la "nit fosca de l'ànima", la soledat del príncep, la temptació del retir, l'amor per l'estudi, l'ànsia de conèixer-ho tot, la consciència afligida per la culpa, la meditació sobre la mort de la mà…


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: