EXPOSICIÓ

Georges Méliès

La màgia del cinema


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Continuant amb la tradició de programar exposicions de temàtica cinematogràfica, l'Obra Social "la Caixa" presenta una exposició que fa un recorregut per l'obra de qui ha estat anomenat el primer mag del cinema, Georges Méliès. La mostra fa un repàs a la diversitat de la seva obra i al valor que ha tingut en l'evolució de la història del cinema, un valor que recentment ha tornat a sortir a la llum gràcies al film en 3D de Martin Scorsese Hugo (2011).

D'on ve Méliès? Com va forjar el seu univers extraordinari? Quines van ser les seves fonts d'inspiració? Demostrant-se que la gènesi del món melesià és en els orígens mateixos del cinema: ombres animades, llanterna màgica, fantasmagoria, cronofotografia, màgia i fantasia.

El visitant viatjarà al món estrany, agitat i animat d'un dels creadors més importants de la història del cinema i assistirà al seu naixement. Projeccions, aparells que reprodueixen la imatge i altres objectes, com els que el mateix Méliès va fer servir per als seus espectacles d'il·lusionisme marcaran el ritme de la mostra. Les peces presents a l'exposició pertanyen a la Cinémathèque française. Fundada el 1936, disposa de la col·lecció més important a escala mundial de dibuixos, pel·lícules, aparells, vestuari i fotografies del cineasta, així com un extens i valuós fons d'objectes i imatges relacionades amb els inicis del cinema.  

Exposició organitzada per l'Obra Social "la Caixa" en col•laboració amb La Cinémathèque française


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: