ESPECTACLE

Final Nacional World Robot Olympiad WRO 2015


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

CosmoCaixa acollirà, l'11 d'octubre, la Final Nacional de la World Robot Olympiad (www.wroboto.es), una competició de robòtica educativa basada en la plataforma LEGO, adreçada a estudiants de 7 a 19 anys que, agrupats en equips de dos o tres participants, desenvolupen la creativitat i la capacitat de resolució de problemes.

La WRO inclou tres reptes:
- Regular. Els equips han de construir robots dissenyats per resoldre un repte plantejat sobre un tauler. Els reptes estan inspirats en el país que acull la final de cada edició.
- Gen II Football. Dos equips de dos robots busquen introduir una pilota a la porteria contrària.
- Open. Els equips fan servir la creativitat i les seves habilitats per proposar solucions robòtiques intel•ligents al tema plantejat (enguany: els robots exploradors).

La WRO és una competició en la qual, a l'edició del 2014, van participar més de 21.000 equips de 45 països. El 2015, a Espanya es fan 18 tornejos classificatoris i els millors equips es guanyaran el dret a participar en la Final Internacional, que tindrà lloc a Doha (Qatar).

La WRO està organitzada, a Espanya, per la Fundació educaBOT, entitat que té com a missió promoure la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques, i fomentar els valors del treball en equip, la innovació, la creativitat i la cultura de l'esforç. Aquesta missió la duu a terme, bàsicament, per mitjà de l'organització de competicions de robòtica educativa, en les quals els estudiants col•laboren per construir robots innovadors i superar reptes.
 


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: