EXPOSICIÓ

FOTCIÈNCIA12


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Cranis d'aus que semblen peces de joieria, espirals incandescents que en realitat mostren l'interior d'una bombeta o un vehicle autònom submarí (glider), són alguns dels temes de les 50 fotografies que integren l'exposició Fotciència12, organitzada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

FOTCIÈNCIA és un certamen de fotografia que té com a objectiu acostar la ciència i la tecnologia als ciutadans per mitjà d'una visió artística i estètica suggerida a través d'imatges científiques i un comentari escrit del fet científic que il·lustren. Els visitants podran admirar 50 fotografies –seleccionades entre les 770 que es van presentar al concurs– de temàtica molt diferent i que s'agrupen en dues categories: General i Micro. Entre elles, la mereixedora del primer premi de la categoria General, Flamenc vs. ibis, destaca per l'originalitat. El seu autor, el mallorquí Tomeu Canyellas Moragues, ha volgut mostrar, com si es tractés d'un catàleg de joieria, cranis d'aquestes dues aus recollits en el marc d'un estudi fet a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB), que pretén analitzar les proves fòssils dels flamencs. Encara que sembli una vella molla oxidada, la imatge de María Carbajo Sánchez Tirabuixó, el primer premi de la categoria Micro, reflecteix restes d'un xilema, és a dir, els vasos conductors del sistema vascular de les plantes que transporten la saba des de les arrels fins a les fulles. També s'exposarà Oceanografia autònoma, una imatge d'Enrique Vidal, en la qual apareix un Seaglider (un vehicle autònom submarí), flotant al nord de Mallorca, recollint dades per al SOCIB (Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears), i que ha rebut l'accèssit en la categoria General. De la mateixa manera, Espirals incandescents, que il·lustra el filament de tungstè d'una bombeta incandescent de 40 watts, i Neurones de vidre, en la qual surt un conjunt de fibres d'un vidre bioactiu i antibactericida, estan entre les fotografies guardonades.

La mostra s'acompanya d'un catàleg la versió electrònica del qual està disponible a la web de FECYT (www.fecyt.es)

Per a més informació: enllaç al vídeo amb les imatges guanyadores i fitxes amb les fotografies premiades i la descripció.
Imatges guanyadores en alta resolució.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: