EXPOSICIÓ

Gitanas, l'encís del ball

Col•lecció "la Caixa" Anglada-Camarasa


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La sala permanent de la col·lecció Hermen Anglada i Camarasa de la Fundació "la Caixa" presenta un nou muntatge del seu fons al voltant del tema del ball en l'obra de l'artista. 

 

El ball gitano va ser un dels motius predilectes d'Anglada-Camarasa, que no va deixar mai d'interpretar-lo. El tema espanyol s'havia anat posant de moda a Europa al llarg del segle XIX gràcies als viatges, la literatura, la música i les arts plàstiques, i continuaria el seu recorregut particular amb les avantguardes.

 

Les gitanes, de cossos ondulants i vestits de colors, amb la seva aparença exòtica, la gràcia del moviment o l'acusada expressivitat, van ser motiu incansable de centenars de dibuixos i d'una quarantena de pintures de l'artista. Per a la mostra s'ha fet una selecció d'obres de la col·lecció permanent relacionades amb aquest món. S'hi poden veure escenes de ball, entre les quals destaca el gran mural El tango de la corona, figures de gitanes i un conjunt de dibuixos que mostren l'interès del pintor per captar l'ànima i el moviment de les figures. La col·lecció consta de 328 obres i 194 objectes i és un bé d'interès cultural del Ministeri de Cultura des del 2003.

 

Hermen Anglada i Camarasa (Barcelona, 1871 - Port de Pollença, 1959) és un dels principals noms de l'art català modern. Vinculat a París, on va completar la seva formació a partir de 1894, és un dels principals cronistes de la vida nocturna de la Belle Époque.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: