TALLER

Gelats i ciència

Forma part de: Cuina i ciència


Horaris i ubicacions

Tancar
CosmoCaixa Barcelona 

Divendres 9 de març de 2018

  • Adreça:

    Carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Barcelona

  • Horari:

    Divendres 9 de març, a les 19 h

  • Durada:

    1 h 30 min
  • Promocions:

    50% de dte. Clients CaixaBank

  • Reserves:

  • Preu:

    Quatre euros

  • Aforament:

    Places limitades
  • Comentaris:

    Els menors de 16 anys, han d'anar acompanyats d'un adult per visitar CosmoCaixa

  • Accessibilitat:

Pestañas principales

El món del fred que representen els gelats seran el motiu d'anàlisi i taller. S'estudiaran els components: Hidrats de carboni (sucres i fibres), proteïnes, greixos i els emulsionants/estabilitzants.

Però també es treballaran els granissats on aquí l'aigua i la seva congelació juguen un paper cabdal.

Els percentatges de sucre, greix, fibres i proteïnes juguen un paper important en la consistència del gelat i el seu temps de durada a temperatura ambient, però són els emulsionants/estabilitzants els que aglutinen tots aquest components. No cal oblidar les molècules saboroses que donen la part organolèptica.

Els granissats seran treballats des del punt de vista de la temperatura i els grups de treball faran un granissat al moment. Com? Ja ho descobrireu.


A càrrec de:

Ponent: Pere Castells, químic i col·laborador d'El Bulli Taller

Gelader: Marc Piqué, Gelateria i restaurant Cal Sisquet

Altres activitats del cicle "Cuina i ciència"
    • TALLER

      Microones i cuina

      CosmoCaixa Barcelona. Divendres 2 de març de 2018

      Analitzarem les avantatges, els inconvenients i sobretot aprendrem a cuinar diferents aliments, des de fruites i verdures a carns i peixos. Però a més, els assistents, fins i tot podran fer crema catalana i pa de pessic.   

    • 4.00 €
    • Entrades
    • TALLER

      Xocolata i ciència

      CosmoCaixa Barcelona. Divendres 16 de març de 2018

      Pràcticament a tothom li agrada la xocolata. Aquest interès gairebé unànime que, en alguns casos, pot considerar-se una passió, converteix la xocolata en un instrument ideal per parlar de ciència.

    • 4.00 €
    • Entrades
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: