CONFERÈNCIA

Sense mariscada no hi ha sexe: mites i realitats en la sexualitat del regne animal

 • Presentacion del evento

  Enlaces a Redes Sociales

  Més informació i altres ubicacions

  TANCAR

  La conferència en un minut

  • A principis dels anys noranta, quan feia llargues temporades de treball de camp per recollir dades en el marc de la meva tesi doctoral sobre les aus marines mediterrànies, vaig observar de forma repetida que mascles i femelles es relacionaven a l'inici del cicle reproductor. Com sempre passa en la visió del que anomenem la realitat, les meves observacions estaven inconscientment esbiaixades per les càrregues culturals i fins i tot científiques del paper que té cada sexe en el festeig i en el seu desenllaç.

  • Pensava que els mascles competien per les femelles i que les femelles esperaven pacientment que aquests mascles dirimissin els seus conflictes per rebre el guanyador del concurs. Paral·lelament, existeix la creença general que si convidem algú que ens agrada a una mariscada, les possibilitats de (aquí poden posar-hi la paraula que prefereixin) augmenten. La realitat, com tantes altres vegades, em va descobrir un món d'increïbles sorpreses sobre, per exemple, quin és el sentit evolutiu de la promiscuïtat, qui controla el resultat de la reproducció o quin és el paper de les femelles en la reproducció." n.

  • La realitat, com tantes altres vegades, em va descobrir un món d'increïbles sorpreses sobre, per exemple, quin és el sentit evolutiu de la promiscuïtat, qui controla el resultat de la reproducció o quin és el paper de les femelles en la reproducció.