Cicle

Horizons: Talks & Lectures

Cicle de conferències de l'Associació de Becaris de "la Caixa"


Pestañas principales

L'Associació de Becaris de "la Caixa", amb el suport de l'Obra Social, organitza aquest cicle de conferències amb l'objectiu de convidar personalitats de prestigi reconegut en tots els àmbits amb qui els becaris de "la Caixa" han tingut relació.


Activitats del cicle
  • El cost de la contaminació a les nostres vides

   Palau Macaya. 11 d'octubre de 2016

   La contaminació que generem té un efecte directe no només sobre el planeta on vivim, sinó també sobre la nostra salut.
   Quinscostos humans i econòmics tenen aquests contaminants? Com podem prevenir les malalties que provoquen?

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • Refugiats, Brexit i Trump. Què passarà amb Europa en aquest context?

   Palau Macaya. Dimecres 14 de desembre de 2016

   Javier Solana, president d'ESADEGeo dialogarà amb David Vegara, becari de "la Caixa" i vicepresident d'ESADEGeo sobre el futur incert d'Europa en un context internacional marcat per la crisi dels refugiats, el Brexit i l'elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units. 

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí
  • Polítiques públiques: del que es diu al que es fa

   Palau Macaya. Dimecres 5 de juliol de 2017

   A càrrec de: Dan Levy, doctor en Economia per la Universitat de Northwestern i professor de Polítiques Públiques a l'Escola de Govern John F. Kennedy de la Universitat de Harvard. Enric Fernández, economista en cap de CaixaBank. Va ser becari de "la Caixa" (1995) per dur a terme estudis de doctorat als Estats Units. Els nens en aules amb menys alumnes aprenen més que els infants en aules grans? Hi hauria més accidents si no hi hagués campanyes de trànsit? Com un govern decideix quines polítiques públiques cal posar en marxa? En què es basa? Com s'implementen i s'avaluen aquestes polítiques?
   Cada any, les administracions públiques de tots els països del món destinen grans quantitats de recursos a tot tipus de polítiques socials. Malgrat això, avaluar els resultats d'aquestes intervencions no és trivial. Conèixer-ne amb certesa l'impacte real vol dir salvar obstacles logístics i metodològics importants, però també considerar amb atenció els aspectes ètics de l'avaluació.
   Dan Levy, professor de Polítiques Públiques de la Universitat de Harvard, i Enric Fernández, becari de "la Caixa" i economista en cap de CaixaBank, dialogaran sobre aquestes i altres qüestions relacionades amb les polítiques públiques i els programes socials.

  • Activitat oberta. Places limitades
  • Inscriu-te aquí