CONFERÈNCIA

Humanistes de Casa Amèrica Catalunya: Catalina Sosa


Horaris i ubicacions

Tancar
CaixaForum Barcelona 

Dimecres 8 de març de 2017

 • Adreça:

  Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8., 08038 Barcelona, Barcelona

 • Horari:

  Dimecres 8 de març, a les 19 h

 • Durada:

  60 min.
 • Promocions:

  50 % de dte. clients CaixaBank

 • Reserves:

Pestañas principales

Casa Amèrica Catalunya va iniciar el maig del 2016 el cicle de conferències magistrals Humanistes d'Amèrica, durant el qual personalitats de diferents àrees acadèmiques exposen noves formes de pensar el món i del lloc que els éssers humans hi ocupen, noves filosofies i receptes de vida, i nous reptes científics. Llatinoamericans de diferents països visiten Barcelona per parlar de les seves especialitats des d'un punt de vista humanístic. Són personalitats com el politòleg i economista xilè Rodrigo Rivas, el filòsof argentí Enrique Dussel, l'astrònoma xilena María Teresa Ruiz, l'activista pels drets de la dona Julieta Montaño, el defensor dels drets humans mexicà Alejandro Solalinde, el psiquiatre xilè Claudio Naranjo... El mes de març serà el torn de Catalina Sosa.

Catalina Sosa és filòsofa i directora executiva de la WFTO-LA, Oficina Regional per a Llatinoamèrica de l'Organització Mundial del Comerç Just (World Fair Trade Organization - WFTO). Actualment, la xarxa regional està formada per 63 membres provinents de 13 països de l'Amèrica Llatina. La seva missió institucional és enfortir les capacitats d'incidència, comercialització i monitoratge dels membres de la WFTO-LA i promoure relacions de cooperació entre ells i amb altres actors socials, per contribuir a la millora de les condicions de vida de petits productors de l'Amèrica Llatina, atenent els principis del comerç just. L'Oficina Regional es troba a Quito, Equador, i la seva directora executiva, Caterina Sosa, n'articula l'assistència als membres i la recepció de noves afiliacions.
Catalina Sosa també és directora de la Fundació Sinchi Sancha, organització no governamental que fa una aportació destacada al desenvolupament sostenible de l'Equador. Es va crear el 1991 com una institució privada i sense ànim de lucre, mitjançant un acord del Ministeri d'Inclusió Social de la República de l'Equador. Avui és reconeguda a escala nacional pel seu alt grau d'especialització en el foment de l'ecoturisme, el comerç just artesanal, l'educació i la planificació participativa i la restauració del patrimoni natural i cultural, com també la generació d'ingressos per a la població d'escassos recursos. Catalina Sosa n'ha estat una de les grans impulsores.
La Fundació Sinchi Sancha té com a missió restaurar el patrimoni natural i cultural de l'Equador, promoure el turisme responsable, l'educació i la planificació participativa i la revitalització cultural local, com una aportació al desenvolupament sostenible, a l'ús adequat dels recursos naturals i a la superació de la pobresa.


A càrrec de:

Catalina Sosa, filòsofa i directora executiva de la WFTO-LA, Oficina Regional per a Llatinoamèrica de l'Organització Mundial del Comerç Just (World Fair Trade Organization - WFTO). 

Organitzat per:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: