CURS - JORNADA

II Jornades RRI Tools Barcelona

Activitat oberta


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

La recerca i innovació responsables (RRI, per les sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s'està incorporant de manera transversal des de diversos programes, com ara el programa marc Horitzó 2020. Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol podem tenir els diversos actors del sistema de ciència i innovació? Com podem passar a la pràctica?

 

Les jornades serviran de marc per presentar la primera versió del Toolkit del projecte europeu RRI Tools (www.rri-tools.eu), que disposa de més de 350 recursos multimèdia per implementar l'RRI en el nostre entorn. Entre aquests recursos, hi torbem pràctiques inspiradores de l'àmbit nacional i internacional, manuals i guies per implementar les agendes polítiques de l'RRI –accés obert, igualtat de gènere, ètica, participació ciutadana, educació en ciències i governança–,   informació adreçada als diferents actors socials, una eina d'autoreflexió i la possibilitat de formar part d'una comunitat de pràctica a escala europea.

 

Les jornades inclouran dinàmiques participatives per facilitar la interacció dels assistents i l'aprenentatge cooperatiu entorn de l'RRI. Finalment, es crearan grups de treball per reflexionar sobre com es poden millorar projectes proposats pels participants fent ús dels recursos del Toolkit.

 

Les jornades s'adrecen a la comunitat investigadora, als polítics i directius vinculats amb l'RRI, a la indústria, a la comunitat educativa i a les entitats de la societat civil.

T'hi esperem!

Inscripcions obertes fins al divendres 29 d'abril.
 


Recursos multimèdia
II jornades RRI Tools cat cat ( PDF 681,73 kB )

II Jornades RRI Tools Barcelona

En col·laboració amb:
Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: