PROJECCIÓ

Els Increïbles i Jack-Jack ataca

Pixar


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Jack-Jack ataca (Jack-Jack Attack), dir. Brad Bird (2005), 5 min

Jack-Jack ataca, dirigit també per Brad Bird, no va precedir Els Increïbles en l'estrena al cinema, però sí que es va fer per incloure'l com a part del llançament de la pel•lícula al mercat del vídeo. Evidentment, té un dels personatges de la seva precursora com a protagonista: el bebè Jack-Jack, el fill petit dels Parr.

Tot sembla indicar que en Jack-Jack és un bebè del tot normal i que no ha adquirit de naixement els superpoders de la resta de la família. Però quan han de marxar i deixar-lo amb una cangur, en Jack-Jack començarà una particular festa amb ella i mostrarà el seu veritable potencial. 

 

Els Increïbles (The Incredibles), dir. Brad Bird (2004), 115 min

En Bob i la Helen Parr, anteriorment superherois anomenats Mr. Increïble i Elastigirl, fa quinze anys que estan apartats dels titulars i que porten una vida d'allò més normal amb els seus tres fills, en Jack-Jack, la Violeta i en Dash. Enrere han quedat els anys de glòria, d'acció i de reconeixement popular. La rutina s'ha apoderat de les seves vides…, fins que una trucada que els cita en una misteriosa illa els posarà de nou en alerta. Una nova missió, ni més ni menys que salvar al món, unirà la família de superherois en l'aventura de les seves vides.


Brad Bird, director de la bonica El gegant de ferro (1999), dirigeix aquesta aventura basada en els superherois de còmics de tota la vida i guanyadora de dos premis Oscar de l'Acadèmia l'any 2004 (millor pel•lícula d'animació i millors efectes de so). L'univers del còmic, majoritàriament de la Marvel i de DC Comics, està reflectit a Els Increïbles: les referències als superpoders dels personatges ens recorden les gestes dels quatre fantàstics o de Superman, el cotxe utilitzat per Mr. Increïble al batmòbil de Batman, i així en nombrosos casos durant tota la pel•lícula.

Inicialment, Els Increïbles va ser un projecte d'animació convencional que Brad Bird va iniciar per a la divisió d'animació de la Warner, però, quan aquesta va tancar els seus estudis, Disney va contractar el director perquè hi acabés la producció. És també la primera vegada, i d'aquí ve la seva importància, que una pel•lícula de Pixar està protagonitzada per personatges humans, quan fins ara aquests sempre havien estat secundaris. El març del 2014, Pixar va confirmar als mitjans que està preparant una seqüela de la pel•lícula, en què Brad Bird serà de nou l'encarregat de portar a la pantalla els Increïbles 2.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: