EXPOSICIÓ

Justícia alimentària

Sembrant esperança


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

L'exposició, realitzada amb la col·laboració de la FAO i d'Intermón Oxfam, pretén mostrar la problemàtica de la distribució i l'accés als aliments a escala global.

A través de fotografies de Pep Bonet realitzades en comunitats rurals de Bolívia i Tanzània, i d'audiovisuals amb testimonis, es dóna veu als petits productors dels països en desenvolupament, que pateixen especialment la pobresa i la fam i alhora són una solució necessària per al futur de l'alimentació al planeta. Les seves històries mostren la gran quantitat de coses que es poden fer amb molt poc: organitzar-se per exigir preus més justos; construir magatzems que permetin conservar el gra; diversificar els cultius aprofitant varietats locals; millorar les tècniques de reg, etc.

El Programa de cooperació internacional de l'Obra Social "la Caixa"
A l'Obra Social "la Caixa" tenim el compromís d'ajudar a eradicar la pobresa als països de renda baixa de l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i Àsia. En aquest sentit, donem suport a projectes de desenvolupament socioeconòmic orientats a assegurar la sobirania alimentària i millorar substancialment les condicions de vida de les poblacions més vulnerables dels països en desenvolupament. Des de 1997 s'han impulsat 473 projectes a 62 països. Des de 2009, també centrem els esforços en la lluita contra la malnutrició infantil, i promovem accions de protecció i assistència a víctimes de catàstrofes naturals o conflictes armats, prestant especial atenció a les crisis humanitàries causades per la manca d'accés als aliments, com les recents de la Banya d'Àfrica o del Sahel.

CONFERÈNCIA INAUGURAL
Dijous 6 de febrer | 19.00 h
Sembrant esperança
A càrrec del comissari de l'exposició, Gonzalo Fanjul


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: