CONFERÈNCIA

La Barcelona no modernista: l'obra d'August Font i Carreras (1845-1924)

Conèixer i revalorar obres del tombant de segle a la ciutat que no van seguir la tendència modernista


Horaris i ubicacions

Tancar

Pestañas principales

Molt famós en vida i amb una trajectòria plena de clients i encàrrecs importants (façana i cimbori de la catedral de Barcelona, la plaça de braus Las Arenas, el Palau de les Heures, la Maison Dorée, el Palau de Belles Arts per a l'Exposició Universal del 1888, o diferents sucursals per a La Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat), August Font i Carreras (1845-1924) va tenir una fortuna crítica gairebé inexistent; alguns dels seus edificis han estat fins i tot enderrocats.

Barcelona, tan coneguda per l'arquitectura modernista, té pendent revalorar altres obres i arquitectes del tombant de segle que no van seguir aquesta tendència, sinó que van experimentar amb altres elements i materials, però sempre amb la intenció de trobar un nou estil arquitectònic per a un nou segle. Cal estudiar la seva producció i reconèixer la seva important funció en la imatge actual de la nostra ciutat.  

Dra. Judith Urbano, directora del Grup de Recerca Emergent Història, Arquitectura i Disseny, Universitat Internacional de Catalunya.


Segueix investigant
Temàtiques relacionades:
Públics: